Artikel top billede

Google vil betale astronomisk beløb for patenter

Google er klar til at lægge et astronomisk beløb for patenter, så selskabet kan undgå at blive beskyldt for patentkrænkelser.

Læs mere om Nortels konkurs.

Google er villig til at lægge 4,8 milliarder kroner i gode, gammeldags kontanter til gengæld for alle patenter, der hidtil har tilhørt den konkursramte canadiske tele-leverandør Nortel.
I alt drejer det sig om 6.000 patenter, som konkursboet efter Nortel har sat til salg for højestbydende.

Google-tilbuddet er en del af en såkaldt 'stalking horse'-aftale, der betyder, at tilbuddet vil danne grundlag for de øvrige bud, der ventes at komme.

De omkring 6.000 patenter dækker ganske bredt og indeholder patenter, som "berører stort set alle aspekter af telekommunikation," lyder det fra konkursboet.

Således er der patenter inden for blandt andet telekommunikation, 4G, datanetværk, optiske forbindelser, halvledere samt teknologier til internet søgninger og teknologier til sociale netværks-tjenester.

På den sikre side

Nortel venter, at auktionen over patenterne vil begynde i juni.

Google meddeler, at selskabet byder på patenterne for dels at undgå beskyldninger om patent-krænkelser, dels at sætte ekstra fut i teknologi-innovationen - især mobilplatformen Android samt Chrome OS og browseren Chrome.

"Med porteføljen vil vi både kunne undgå, at andre sagsøger Google samt kunne fremme innovationen for os selv, vores partnere og hele open source-miljøet, som alle er involveret i projekter som Android og Chrome," lyder det fra Kent Walker fra Google. 

Også Microsoft har tidligere meddelt, at selskabet er interesseret i dele fra boet efter Nortel, som Microsoft er klar til at betale mange penge for. Det kan du læse mere om her.

Læs mere om Nortels konkurs.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere