Artikel top billede

Microsoft vil købe Skype - klar til at betale milliarder

Microsoft er i slutforhandlinger om at købe dansk-udviklede Skype. Se her, hvor meget Microsoft vil lægge på bordet for tjenesten.

Læs også:
Avis: Facebook eller Google køber Skype

Microsoft er i slutforhandlinger om at købe den dansk-udviklede internettjeneste Skype i en handel, der står til at blive Microsofts allerstørste nogensinde.

Prisen vil ifølge Wall Street Journal komme til at ligge mellem 36 og 41 milliarder kroner.

Det gør købet til en af de mest markante for Microsoft i kampen om at dominere fremtidens internet, hvor ikke mindst kommunikation og underholdning står i høj kurs.

Ifølge Wall Street Journal er parterne ganske tæt på at give håndslag på købet, der ventes offentliggjort inden for kort tid.

Dansk-udviklet

Skype er udviklet af danske Janus Friis og svenske Niclas Zennström.

De solgte selskabet til amerikanske eBay i 2005 for 16 milliarder kroner i en handel, der med et snuptag gjorde den unge Janus Friis til en af Danmarks rigeste personer. Det kan du læse mere om her.

Det store amerikanske selskab formåede dog aldrig for alvor at høste gevinsten på Skype, selv om tjenesten har millioner af brugere, der kommunikerer via internettet.

Det var dengang eBays ide, at Skype kunne anvendes til kommunikation mellem eBays mange brugere, men løsningen vandt aldrig rigtigt indpas.

For Microsoft giver Skype imidlertid mening. Selskabet har allerede investeret massivt i kommunikations-løsninger og har for længst meldt ud, at internettet er helt vital for Microsofts fremtid, hvor de traditionelle forretningsområder - desktopsoftware - står til langsomt at fade ud.

Samtidig ser Microsoft en stor fremtid i markedet for mobile løsninger, hvor Skype ligeledes kan spille en rolle.

Ifølge Wall Street Journal har også Facebook, Google og Cisco været i drøftelser med Skype om en mulig overtagelse, ligesom selskabet har overvejet en børsnotering.

Der har ligeledes tidligere været rygter fremme om et salg af selskabet.

Læs også:
Avis: Facebook eller Google køber Skype
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere