Artikel top billede

Officielt: Microsoft køber Skype for gigant-beløb

Opdateret: Microsoft køber Skype for det største milliard-beløb, selskabet nogensinde har betalt for en anden virksomhed. Danske Janus Friis forgyldes.

Læs også:

Microsoft vil købe Skype - klar til at betale milliarder

Præcis som rygterne ville vide tidligere på dagen, er Microsoft nu klar til at købe Skype.

De to selskaber meddeler i en pressemeddelelse, at prisen bliver 8,5 milliarder dollars - mere end 44 milliarder kroner.

"Skype vil understøtte Microsoft-enheder som Xbox og Kinect, Windows Phone og en række Windows-enheder, og Microsoft vil tilslutte Skype-brugere til Lync, Outlook, Xbox Live og andre communities," skriver Microsoft i pressemeddelelsen.

Købet af Skype er det største i Microsofts historie.

Det rekord-store beløb vil gøre danske Janus Friis til en endnu mere velhavende mand, end han allerede er, idet han fortsat ejer 14 procent af selskabet sammen med Niclas Zennström.

De står dermed hver til at inkassere yderligere omkring tre milliarder kroner nu.

Store planer om udvidelser

Skype har 170 millioner brugere, og alene i 2010 talte de 207 milliarder minutter via kommunikationsplatformen.

"Skype er en fænomenal service, der er elsket af millioner af mennesker verden over," siger Microsoft-direktør Steve Ballmer.

"Sammen vil vi skabe fremtidens real-time-kommunikation, så folk let kan holde forbindelsen til familie, venner, klienter og kolleger i hele verden." 

Ifølge pressemelddelsen fra de to selskaber er det planen, at Skype skal gøres til en ny forretnings-division i Microsoft.

Skypes administrerende direktør, Tony Bates, vil få titel af president og raportere direkte til Steve Ballmer.

"Microsoft og Skype deler vision om at bringe software-innovation og produkter ud til kunderne. Sammen vil vi være i stand til at sætte fart på Skypes planer om at udvide vores globale netværk og introducere nye måder at kommunikere og samarbejde på," lyder det fra Skype-direktøren.

Investorer jubler

Investorgruppen Silver Lake, der sælger Skype, udtrykker også begejstring for aftalen:

"Vi er glade for Skypes transformation i den periode, hvor vi har været ejere, og taknemmelige for den ekstraordinære indsats hos ledelsen og medarbejderne," siger Egon Durban, leder af Silver Lake.

"Vi er spændte på Skypes fremtid hos Microsoft, da den er klar til at blive verdens mest dynamiske og omfattende kommunikations-platform."

Det var i sin tid danske Janus Friis og svenske Niclas Zennström, der udviklede Skype.

I 2005 blev selskabet solgt til amerikanske EBay for 16 milliarder kroner. Den handel gjorde Janus Friis til en af Danmarks rigeste personer.

EBay formåede dog at få pengene fra købet ind igen, selv om tjenesten har millioner af brugere.

Det var dengang eBays idé, at Skype kunne anvendes til kommunikation mellem eBays mange brugere, men løsningen vandt aldrig rigtigt indpas.

I 2009 valgte Ebay at sælge Skype til en gruppe af investorer - dengang lød prisen på omkring 9,9 milliarder kroner.

Læs også:
Microsoft vil købe Skype - klar til at betale milliarder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.