Top 100:Her er de bedste it-infrastruktur-selskaber i Danmark: 34 leverandører leverer vækst på 30 procent

Artikel top billede

Microsofts Steve Ballmer og Skypes Tony Bates annoncerede i går, at opkøbet til en værdi af 44 milliarder kroner.

Ballmer: Derfor betaler vi 44 milliarder for Skype

Microsoft har storstilede planer med købet af Skype, fortæller selskabets direktør Steve Ballmer.

Læs også:

Officielt: Microsoft køber Skype for gigant-beløb

Microsoft har store planer med købet af Skype.

Det står klart, efter at de to selskaber - der nu snart bliver til ét - i går holdt pressekonference om den rekord-store aftale til en værdi af 44 milliarder kroner.

Når Microsoft betaler så mange penge for Janus Friis-produktet - og også væsentlig mere end det reelt er værd - skyldes det, at det passer som fod i hose i Microsofts allerede eksisterende produkt-portefølje.

Skype vil blive integreret med Microsoft-produkter som Xbox og Kinect, ligesom Windows Phone og Windows indeholder oplagte muligheder for at udnytte Skype.

Samtidig har selskabet i form af unified communications-løsningen Lync brug for at få så mange nye brugere som muligt - det kan Skypes kundedatabase hjælpe med.

"Ved at bringe det bedste fra Microsoft sammen med det bedste fra Skype kan vi udstyre folk med nye teknologier, der kan bringe dem tættere sammen," indledte Steve Ballmer pressemødet.

Fremtidens kommunikationsplatform

"Vi drømmer om at skabe oplevelser, der ikke er begrænsede af afstande eller enheder," siger Microsoft-direktøren i videoindslaget, som du kan se herunder.

Skype har 170 millioner brugere, og alene i 2010 talte de 207 milliarder minutter via kommunikationsplatformen.

Det er dette udgangspunkt, der gør, at Microsoft lægger 44 miiliarder på bordet - og indleder arbejdet med at skabe fremtidens kommunikationspatform, som selskabet ser den.

"Hos Microsoft ser vi enorme muligheder i at bringe de ting, som folk ønsker - data, voice, video, IM - sammen på samme skærm, uanset om det er en smartphone, en pc en slate eller tv'et."

Se talen (kræver Silverlight)

Kan Miccrosoft gøre det, Ebay ikke kunne?

Med til historien hører, at det netop var storstilede planer om at integrere Skype med allerede eksisterende produkter, der i 2005 fik Ebay til at betale 16 milliarder kroner for Skype.

Det var dengang eBays idé, at Skype kunne anvendes til kommunikation mellem eBays mange brugere, men løsningen vandt aldrig rigtigt indpas.

I 2009 valgte Ebay at sælge Skype til en gruppe af investorer - dengang lød prisen på omkring 9,9 milliarder kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital