Artikel top billede

Microsofts Steve Ballmer og Skypes Tony Bates annoncerede i går, at opkøbet til en værdi af 44 milliarder kroner.

Ballmer: Derfor betaler vi 44 milliarder for Skype

Microsoft har storstilede planer med købet af Skype, fortæller selskabets direktør Steve Ballmer.

Læs også:

Officielt: Microsoft køber Skype for gigant-beløb

Microsoft har store planer med købet af Skype.

Det står klart, efter at de to selskaber - der nu snart bliver til ét - i går holdt pressekonference om den rekord-store aftale til en værdi af 44 milliarder kroner.

Når Microsoft betaler så mange penge for Janus Friis-produktet - og også væsentlig mere end det reelt er værd - skyldes det, at det passer som fod i hose i Microsofts allerede eksisterende produkt-portefølje.

Skype vil blive integreret med Microsoft-produkter som Xbox og Kinect, ligesom Windows Phone og Windows indeholder oplagte muligheder for at udnytte Skype.

Samtidig har selskabet i form af unified communications-løsningen Lync brug for at få så mange nye brugere som muligt - det kan Skypes kundedatabase hjælpe med.

"Ved at bringe det bedste fra Microsoft sammen med det bedste fra Skype kan vi udstyre folk med nye teknologier, der kan bringe dem tættere sammen," indledte Steve Ballmer pressemødet.

Fremtidens kommunikationsplatform

"Vi drømmer om at skabe oplevelser, der ikke er begrænsede af afstande eller enheder," siger Microsoft-direktøren i videoindslaget, som du kan se herunder.

Skype har 170 millioner brugere, og alene i 2010 talte de 207 milliarder minutter via kommunikationsplatformen.

Det er dette udgangspunkt, der gør, at Microsoft lægger 44 miiliarder på bordet - og indleder arbejdet med at skabe fremtidens kommunikationspatform, som selskabet ser den.

"Hos Microsoft ser vi enorme muligheder i at bringe de ting, som folk ønsker - data, voice, video, IM - sammen på samme skærm, uanset om det er en smartphone, en pc en slate eller tv'et."

Se talen (kræver Silverlight)

Kan Miccrosoft gøre det, Ebay ikke kunne?

Med til historien hører, at det netop var storstilede planer om at integrere Skype med allerede eksisterende produkter, der i 2005 fik Ebay til at betale 16 milliarder kroner for Skype.

Det var dengang eBays idé, at Skype kunne anvendes til kommunikation mellem eBays mange brugere, men løsningen vandt aldrig rigtigt indpas.

I 2009 valgte Ebay at sælge Skype til en gruppe af investorer - dengang lød prisen på omkring 9,9 milliarder kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere