Artikel top billede

Foto: Jørgen True.

TDC-topchef overrasket over Onfone-køb

TDC-topchef Henrik Poulsen troede, at andre selskaber stod foran telegiganten i køen af købere.

Læs mere: TDC køber Onfone for en formue

Onfone-investor: Det var en rigtig god forretning

TDC tæsker Telia og Telenor med Onfone-køb

For få dage siden blev TDC's ledelse kontaktet af Onfones ejere.
 
Ejerne af lavprismobilselskabet henvendte sig til TDC for at høre, om TDC ville købe Onfone. Til stor overraskelse for TDC's koncernchef, Henrik Poulsen.
 
"Det kom som en stor overraskelse, at vi for et par dage siden blev tilbudt at indgå en aftale med Onfone-aktionærerne," fortæller han.
 
Analytikere har hele tiden fremhævet Telenor som den mest oplagte køber af Onfone, fordi Onfone-kunderne er i Telenors netværk.
 
"Vi har selvfølgelig fulgt Onfone tæt de seneste måneder, hvor selskabet har haft stor betydning for dynamikken i den danske mobilbranche, men vi har holdt os på sidelinjen igennem processen. Vi har ikke set os selv som den mest åbenlyse køber af Onfone, og derfor kom vi først ind i en aktiv proces for et par dage siden," siger Henrik Poulsen.
 
Telenor mister kunder
Med dagens køb i omegnen af 300 millioner kroner trækker TDC op mod 170.000 aktive mobilkunder ud af Telenors mobilnet og over i TDC's net.
 
"Jeg skal ikke spekulere i, hvordan det påvirker Telenor, men Telenor har åbenlyst indtil nu genereret omsætning fra Onfone-kundebasen, og den omsætning forsvinder selvfølgelig nu, hvor vi flytter kunderne over i vores netværk. Det vil selvfølgelig påvirke dem negativt, men mere vil jeg ikke kommentere i forhold til Telenors økonomi," fortæller Henrik Poulsen.
 
TDC's forhandlinger med Onfone har stået på i 48 timer, beretter han.
 
Det er langt fra første gang, at TDC eller et af de store teleselskaber køber en af de såkaldte MVNO'er i markedet. En MVNO er et mobilselskab, som lejer sig ind i et teleselskabs mobilnet i stedet for at bygge sit eget net. 
 
Historien gentager sig
Problemet for de store mobilselskaber med disse MVNO'er er, at de presser priserne i markedet ned, hvorefter at et af de store selskaber typisk går ind og køber virksomheden ud, som det er set med Telmore, CBB, BiBob, M1 og nu Onfone.
 
Henrik Poulsen tror dog ikke, at dagens handel vil opmuntre andre til at forsøge samme model, for det er reelt set kun to selskaber, der er store succeser, mener han. Her peger han på Telmore og Onfone, som begge er opkøbt af TDC.
 
"Det er vigtigt at understrege, at vi inden for de sidste 10 år kun har set to MVNO'er, der har haft afgørende betydning for markedsdynamikken, og det var først Telmore og Onfone senest. Det her er ikke noget, der sker hver dag, men det er en præstation af Morten Strunge og hans hold," forklarer Henrik Poulsen.
 
Onfone vil efter dagens aftale med TDC fortsat eksistere som et selvstændigt brand, ligesom M1 og Telmore gør i TDC-koncernen.

Læs mere: TDC køber Onfone for en formue
Onfone-investor: Det var en rigtig god forretning
TDC tæsker Telia og Telenor med Onfone-køb




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere