BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

Foto: Jørgen True.

TDC-topchef overrasket over Onfone-køb

TDC-topchef Henrik Poulsen troede, at andre selskaber stod foran telegiganten i køen af købere.

Læs mere: TDC køber Onfone for en formue

Onfone-investor: Det var en rigtig god forretning

TDC tæsker Telia og Telenor med Onfone-købFor få dage siden blev TDC's ledelse kontaktet af Onfones ejere.
 
Ejerne af lavprismobilselskabet henvendte sig til TDC for at høre, om TDC ville købe Onfone. Til stor overraskelse for TDC's koncernchef, Henrik Poulsen.
 
"Det kom som en stor overraskelse, at vi for et par dage siden blev tilbudt at indgå en aftale med Onfone-aktionærerne," fortæller han.
 
Analytikere har hele tiden fremhævet Telenor som den mest oplagte køber af Onfone, fordi Onfone-kunderne er i Telenors netværk.
 
"Vi har selvfølgelig fulgt Onfone tæt de seneste måneder, hvor selskabet har haft stor betydning for dynamikken i den danske mobilbranche, men vi har holdt os på sidelinjen igennem processen. Vi har ikke set os selv som den mest åbenlyse køber af Onfone, og derfor kom vi først ind i en aktiv proces for et par dage siden," siger Henrik Poulsen.
 
Telenor mister kunder
Med dagens køb i omegnen af 300 millioner kroner trækker TDC op mod 170.000 aktive mobilkunder ud af Telenors mobilnet og over i TDC's net.
 
"Jeg skal ikke spekulere i, hvordan det påvirker Telenor, men Telenor har åbenlyst indtil nu genereret omsætning fra Onfone-kundebasen, og den omsætning forsvinder selvfølgelig nu, hvor vi flytter kunderne over i vores netværk. Det vil selvfølgelig påvirke dem negativt, men mere vil jeg ikke kommentere i forhold til Telenors økonomi," fortæller Henrik Poulsen.
 
TDC's forhandlinger med Onfone har stået på i 48 timer, beretter han.
 
Det er langt fra første gang, at TDC eller et af de store teleselskaber køber en af de såkaldte MVNO'er i markedet. En MVNO er et mobilselskab, som lejer sig ind i et teleselskabs mobilnet i stedet for at bygge sit eget net. 
 
Historien gentager sig
Problemet for de store mobilselskaber med disse MVNO'er er, at de presser priserne i markedet ned, hvorefter at et af de store selskaber typisk går ind og køber virksomheden ud, som det er set med Telmore, CBB, BiBob, M1 og nu Onfone.
 
Henrik Poulsen tror dog ikke, at dagens handel vil opmuntre andre til at forsøge samme model, for det er reelt set kun to selskaber, der er store succeser, mener han. Her peger han på Telmore og Onfone, som begge er opkøbt af TDC.
 
"Det er vigtigt at understrege, at vi inden for de sidste 10 år kun har set to MVNO'er, der har haft afgørende betydning for markedsdynamikken, og det var først Telmore og Onfone senest. Det her er ikke noget, der sker hver dag, men det er en præstation af Morten Strunge og hans hold," forklarer Henrik Poulsen.
 
Onfone vil efter dagens aftale med TDC fortsat eksistere som et selvstændigt brand, ligesom M1 og Telmore gør i TDC-koncernen.

Læs mere: TDC køber Onfone for en formue
Onfone-investor: Det var en rigtig god forretning
TDC tæsker Telia og Telenor med Onfone-køb

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Premium
CIO Peter Cabello Holmberg stopper hos Pandora efter fem år: ”Jeg trives med transformationer, hvor det ikke bare handler om at ændre retningen fem grader"
Efter fem år i spidsen for it hos en af Danmarks største virksomheder stopper Peter Cabello Holmberg som CIO hos Pandora efter hans stilling er blevet sammenlagt med e-handelschefen. "Det er det rigtige at gøre."
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.