Telenor-topchef Jon Erik Haug erkender, at TDC's køb af Onfone har en negativ økonomisk effekt.

Telenor tager kampen op: Vi forventede Onfone-exit

Onfones exit fra Telenors mobilnet kom som ventet, lyder det fra selskabets topchef, som er klar til kamp med selskabets fighter-brands.

TDC køber lavprisselskabet Onfone for cirka 300 millioner kroner.
 
Samtidig flytter op mod 170.000 Onfone-mobilabonnenter fra Telenors til TDC's mobilnet. Dermed mister Telenor den omsætning, som de mange Onfone-kunder genererer i Telenor-mobilnettet.
 
Aktieanalytiker Poul Ernst Jessen fra Danske Bank ser det som en dybt alvorlig udvikling for Telenor, men teleselskabets administrerende direktør i Danmark, Jon Erik Haug, forsøger at mane til ro.
 
"Det vil få en økonomisk effekt på vores forretning i 2011, men vi har hele tiden forventet, at Onfone ville forlade vores forretning, og den effekt er indregnet i vores finansielle udsigter for 2011. Det vil kort sagt ikke påvirke driften af vores kerneforretning," udtaler Telenor-direktøren i en pressemeddelse.
 
"At Onfone flytter får ingen indflydelse på vores strategi på det danske marked eller på den service, vi leverer til vores kunder," lyder det videre. 
 
Telenor oplagt køber
Analytikere har hele tiden set Telenor som den mest oplagte køber, fordi selskabet i så fald kunne bevare de mange Onfone-kunder i sit eget net. Men selskabet har ikke været villigt til at betale prisen.
 
"I forhold til vores langsigtede strategi på det danske marked har vi ikke ønsket at konsolidere os med et opkøb af endnu et lavprisselskab i den aktuelle situation," siger Telenor-direktøren. 
 
Han mener i stedet, at selskabet er dækket ind med sine andre lavpris-varemærker.
 
"I lavprismarkedet er vi rigtig godt dækket ind til at tage kampen op med vores fighter-brands CBB, BiBoB og Nano," lyder det fra Jon Erik Haug.
 
Computerworld har forsøgt at få en kommentar fra Jon Erik Haug, men han ønsker ikke at udtale sig yderligere på nuværende tidspunkt.


Læs mere:
TDC køber Onfone for en formue
 
Onfone-investor: Det var en rigtig god forretning

TDC tæsker Telia og Telenor med Onfone-køb

TDC-topchef overrasket over Onfone-køb

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.