Artikel top billede

Dell og HP sælger færre pc'er - men Dell tjener kassen

Privatkunderne gider ikke rigtigt købe pc'er fra Dell og HP. Til gengæld skovler begge selskaber penge ind på et andet område.

Læs også:
Dell vil investere milliarder i storage

Nyt hovedvåben: Sådan vil HP få fat på dig på nettet

Det er nye tider for to af verdens største pc-producenter, Hewlett-Packard og Dell.

Begge selskaber må i deres dugfriske kvartalsregnskaber sande, at forbrugerne ikke ligefrem flår deres pc'er ned fra hylderne i en sand købs-rus.

Både Dell og Hewlett-Packard melder nemlig om fald i salget til konsummarkedet i det seneste kvartal.

Dells salg er her faldet med syv procent og Hewlett-Packard med hele 23 procent i forhold til samme kvartal i fjor.

HP: Det overrasker os da
Hewlett-Packard - der selv erklærer sig 'overrasket' over det store fald - er omgående blevet straffet for de dårlige nyheder. Selskabets aktiekurs faldt umiddelbart efter offentliggørelsen af regnskabet til det laveste niveau i to år.

Til gengæld går det fremad for begge selskaber, når det gælder salg til erhvervslivet. Her buldrer især Dell fremad med massivt salg til især de store virksomheder.

Samlet set gør det, at Dell skovler penge ind. Selskabets indtjening er steget med gigantiske 177 procent i forhold til samme kvartal i fjor til nu knap fem milliarder kroner.

Det er noget, der luner for Dell, der i flere år har arbejdet på at komme væk fra afhængigheden af det konkurrence-pressede konsum-marked, hvor indtjeningsmarginerne er lave.

Til gengæld satser Dell målrettet på brede it-løsninger til erhvervslivet.

Dells division for erhvervsløsninger - Services and Enterprise Solutions - melder således om fremgang på fem procent i omsætningen, mens salget af både selskabets server- og netværksprodukter er steget med 11 procent.

Dell planlægger at lancere en række nye konsumprodukter inden for de næste måneder med skarpt fokus på de dyrere modeller. Dette sker for at komme væk fra det helt prisbillige segment, hvor Dell i flere år har været under hårdt pres af ikke mindst prisbillige asiatiske mærker.

"Den betydelige forbedring viser, at vores strategi virker," lyder det fra topchef Michael Dell.

Selskabet forventer at sende en stribe nye produkter til konsummarkedet på gaden inden for de næste måneder. De kommer alle til at ligge i den øvre ende af dette marked.

HP sælger godt til erhvervslivet

Også HP har fremgang inden for salget til erhvervslivet. Selskabet melder om 12 procent fremgang i salg af pc'er til virksomhederne.

Også HP er i gang med at skifte fokus. Det betyder, at selskabet fremover vil satse mere på bredere it-løsninger - inklusive konsulentarbejde inden for cloud computing samt udvikling og videreformidling af applikationer.

Ifølge topchef Leo Apotheker er det afgørende, at selskabet finder nye græsgange, da både omsætning og indtjening er under pres i flere af de områder, som HP hidtil har været stærk på.

Læs også:
Dell vil investere milliarder i storage

Nyt hovedvåben: Sådan vil HP få fat på dig på nettet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?