Artikel top billede

LinkedIn børsnoteres til enorm pris: Frygt for ny boble

LinkedIn gør på børsen, og aktierne bliver revet væk. Mange ser tydelige tegn på en ny sprængfarlig boble, der er ved at blive pustet op.

Selskabets bag LinkedIn, LinkedIn Corp, kom ud af starthullerne med et ordentlig brag i den børsnotering, som selskabet er i gang med.

De udbudte aktier er blevet revet væk til en pris, der ligger i den høje ende af forventningerne.

Det betyder, at markedet prisfastsætter LinkedIn til en værdi på i alt 22,3 milliarder kroner.

En ny boble på vej?

I alt udbyder LinkedIN 7,84 millioner aktier.

Det er det største antal udbudte aktier i en børsnotering af et it-selskab, siden Google gik på børsen i 2004. Det kan du læse mere om her.

Ifølge Wall Street Journal har planerne om noteringen været mødt med en del skepsis i Silicon Valley, hvor mange mener, at den høje prisfastsættelse er tegn på, at der er ved at blive pumpet en ny boble op.

Prisfastsættelsen på 22,3 milliarder kroner skal nemlig ses i lyset af, at LinkedIn fik et overskud på 80 millioner kroner i 2010. Set ud fra alle kendte nøgletal er den samlede værdifastsættelse dermed ekstremt høj.

Til gengæld anvender mere end 100 millioner mennesker i dag LinkedIn.

Det er denne meget store brugerbase, der gør, at markedet mener, at selskabet har en stor fremtid foran sig.

Flere analytikere venter, at andre sociale netværks-tjeneser - heriblandt ikke mindst Facebook - vil følge i kølvandet med kommende børsnoteringer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kommunal IT-sikkerhed: Sådan håndterer du det mest effektivt
Hvordan sikrer du systemer og fortrolige data i den kommunale sektor trods begrænsede budgetter og en lang række krav til den digitale transformationsproces? Få et godt overblik her.