Artikel top billede

LinkedIn børsnoteres til enorm pris: Frygt for ny boble

LinkedIn gør på børsen, og aktierne bliver revet væk. Mange ser tydelige tegn på en ny sprængfarlig boble, der er ved at blive pustet op.

Selskabets bag LinkedIn, LinkedIn Corp, kom ud af starthullerne med et ordentlig brag i den børsnotering, som selskabet er i gang med.

De udbudte aktier er blevet revet væk til en pris, der ligger i den høje ende af forventningerne.

Det betyder, at markedet prisfastsætter LinkedIn til en værdi på i alt 22,3 milliarder kroner.

En ny boble på vej?

I alt udbyder LinkedIN 7,84 millioner aktier.

Det er det største antal udbudte aktier i en børsnotering af et it-selskab, siden Google gik på børsen i 2004. Det kan du læse mere om her.

Ifølge Wall Street Journal har planerne om noteringen været mødt med en del skepsis i Silicon Valley, hvor mange mener, at den høje prisfastsættelse er tegn på, at der er ved at blive pumpet en ny boble op.

Prisfastsættelsen på 22,3 milliarder kroner skal nemlig ses i lyset af, at LinkedIn fik et overskud på 80 millioner kroner i 2010. Set ud fra alle kendte nøgletal er den samlede værdifastsættelse dermed ekstremt høj.

Til gengæld anvender mere end 100 millioner mennesker i dag LinkedIn.

Det er denne meget store brugerbase, der gør, at markedet mener, at selskabet har en stor fremtid foran sig.

Flere analytikere venter, at andre sociale netværks-tjeneser - heriblandt ikke mindst Facebook - vil følge i kølvandet med kommende børsnoteringer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere