Google fik flyvende start på børsen

Aktiekursen steg med 18 procent på Googles første dag på den amerikanske teknologibørs Nasdaq. Trods en lurende fiasko for Googles storstilede børsnotering, nærmer søgemaskinens markedsværdi sig nu markedsværdien for A.P. Møller-Mærsk.

Investorerne viste sig efter en svag børsdebut alligevel villige til at investere i søgemaskinen Google, og det sendte selskabets aktier i vejret med 18 procent på den allerførste børsdag.

Børsnoteringen af Google har været længe undervejs, og både selskabet og dets måde at gå på børsen på har været udsat for meget kritik.

Det viste sig også, at den hollandske auktionsmodel, Google havde valgt, måske ikke var så smart, da introduktionsprisen per aktie endte på 85 dollars - lidt over 500 kroner - hvilket var langt fra de 135 dollars, som selskabet havde satset på.

I løbet af den første børsdag tog Googles aktier dog fart, og kursen steg i løbet af torsdag med knap 18 procent til lidt over 100 dollars.

I alt indbragte børsnoteringen 10 milliarder kroner til Google, hvilket ifølge Cnet er en af de største børsnoteringer i historien.

Da kun en mindre del af selskabets aktier var sat til salg, er Googles markedsværdi efter førstedagen knap 164 milliarder kroner. Dermed nærmer Googles markedsværdi sig markedsværdien på det danske flagskib A.P. Møller-Mærsk, der er knap 190 milliarder kroner værd.

Børsnoteringen har også gjort Googles to stiftere, Sergey Brin og Larry Page, til mangemilliardærer, da deres 38 millioner aktier nu hver er næsten 23 milliarder kroner værd.

Google fik i årets andet kvartal et overskud på omkring 482 millioner kroner ud af en omsætning på 4,3 milliarder kroner, en kraftig stigning i forhold til kvartalet før.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere