Artikel top billede

Kræft-eksperter: Din mobiltelefon kan give dig kræft

Bruger du din mobiltelefon meget, har du øget risiko for at udvikle en særlig farlig kræftform, konkluderer Verdenssundheds-organisationen WHO.

Den internationale sundhedsorganisation, WHO (the World Health Organisation), har for første gang nogensinde klassificeret stråling fra mobiltelefoner som en kræftrisiko.

Det sker, efter 31 kræftforskere i den seneste uges tid har gennemgået forskning, videnskabelige artikler og lignende om emnet til en konference, der har været arrangeret af WHO's kræftforsknings-division.

På denne baggrund er de nået frem til, at mobilstråling "muligvis er kræftfremkaldende for mennesker," som det hedder.
 
Risiko for hjernekræft
Konklusionen er i direkte modstrid med WHO's egen undersøgelse, der sidste år konkluderede, at der ikke er nogen direkte forbindelse mellem mobiltelefoner og kræft.

Ifølge de 31 forskere er der især sammenhæng mellem brug af mobiltelefoner og tilfælde af en særlig type hjernekræft.

Ifølge en undersøgelse er der således op til 40 procent større risiko for at udvikle denne type hjernekræft blandt storforbrugere af mobiltelefoner end blandt mennesker, der ikke bruger mobiltelefon.

"Bevismaterialet er endnu ufuldstændigt, men dog stærkt nok til at underbygge vores konklusion. Den er, at der kan være nogen risiko ved brug af mobiltelefoni. Derfor er vi nødt til at holde nøje øje med forbindelsen mellem brug af mobiltelefoni og kræft," lyder meldingen fra Jonathan Samet, der har styret mødet mellem forskerne.

Telebranchen meddeler, at risikoen for kræft er til stede, men at det ikke er "sandsynligt," at brugen af mobiltelefoner udløser kræft. Branchen mener, at de 31 forskeres konklusion "indikerer, at der er brug for yderligere forskning," skriver Financial Times.

Oggså herhjemme har der været betydelig debat om emnet. Kræftens Bekæmpelse har tidligere frikendt mobiltelefoner for at være kræftfremkaldende, ligesom forskere har frikendt telefonerne. Det kan du læse mere om her.

Læs også:
Mobilsnakker du dig til cancer og Alzheimers?

Er mobilsnak virkelig farligere end rygning?

Kræftens Bekæmpelse frikender mobiltelefoner.

Professor: Ingen grund til stråle-frygt.

Mobilbrugere har ikke øget risiko for hjernekræft.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?