Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Kræft-eksperter: Din mobiltelefon kan give dig kræft

Bruger du din mobiltelefon meget, har du øget risiko for at udvikle en særlig farlig kræftform, konkluderer Verdenssundheds-organisationen WHO.

Den internationale sundhedsorganisation, WHO (the World Health Organisation), har for første gang nogensinde klassificeret stråling fra mobiltelefoner som en kræftrisiko.

Det sker, efter 31 kræftforskere i den seneste uges tid har gennemgået forskning, videnskabelige artikler og lignende om emnet til en konference, der har været arrangeret af WHO's kræftforsknings-division.

På denne baggrund er de nået frem til, at mobilstråling "muligvis er kræftfremkaldende for mennesker," som det hedder.
 
Risiko for hjernekræft
Konklusionen er i direkte modstrid med WHO's egen undersøgelse, der sidste år konkluderede, at der ikke er nogen direkte forbindelse mellem mobiltelefoner og kræft.

Ifølge de 31 forskere er der især sammenhæng mellem brug af mobiltelefoner og tilfælde af en særlig type hjernekræft.

Ifølge en undersøgelse er der således op til 40 procent større risiko for at udvikle denne type hjernekræft blandt storforbrugere af mobiltelefoner end blandt mennesker, der ikke bruger mobiltelefon.

"Bevismaterialet er endnu ufuldstændigt, men dog stærkt nok til at underbygge vores konklusion. Den er, at der kan være nogen risiko ved brug af mobiltelefoni. Derfor er vi nødt til at holde nøje øje med forbindelsen mellem brug af mobiltelefoni og kræft," lyder meldingen fra Jonathan Samet, der har styret mødet mellem forskerne.

Telebranchen meddeler, at risikoen for kræft er til stede, men at det ikke er "sandsynligt," at brugen af mobiltelefoner udløser kræft. Branchen mener, at de 31 forskeres konklusion "indikerer, at der er brug for yderligere forskning," skriver Financial Times.

Oggså herhjemme har der været betydelig debat om emnet. Kræftens Bekæmpelse har tidligere frikendt mobiltelefoner for at være kræftfremkaldende, ligesom forskere har frikendt telefonerne. Det kan du læse mere om her.

Læs også:
Mobilsnakker du dig til cancer og Alzheimers?

Er mobilsnak virkelig farligere end rygning?

Kræftens Bekæmpelse frikender mobiltelefoner.

Professor: Ingen grund til stråle-frygt.

Mobilbrugere har ikke øget risiko for hjernekræft.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.