Mads Peter Veiby har stiftet mobilselskabet M1, som han i 2009 solgte til TDC. Foto: M1.

Onfone-krigen mere end halverer M1's bundlinje

Den benhårde konkurrence mellem lavprisselskaberne går ud over mobilselskabet M1's bundlinje.

Det seneste års tid er konkurrencen på det danske mobilmarked spidset til, og mange kunder har søgt over mod lavprisselskaberne.
 
Et af disse er TDC's lavprisselskab M1, som telegiganten har brugt i den intense mobilkrig, hvor især Onfone har kapret tusindvis af kunder.
 
Netop Onfone gjorde sig bemærket ved, at selvom selskabet var uafhængigt - uden et stort teleselskab i ryggen - formåede det at pumpe millioner i reklamekampagner med skuespilleren Lars Bom som frontfigur.
 
Den intense konkurrence mellem lavprisselskaberne afspejler sig i M1's årsregnskab for 2010, hvor bundlinjen faldt til 4,5 millioner kroner før skat mod 11 millioner kroner et år tidligere.
 
"Året har været præget af stor konkurrence mellem teleselskaberne, om hvem der havde det største 'mediespend'. M1 har til en vis grad valgt at følge trop og har derfor i 2010 større markedsføringsomkostninger end i 2009. Dette afspejles også på selskabets resultat for året," skriver M1 i sit årsregnskab for 2010.
 
Mere loyale kunder
M1 formåede i 2010 at øge sin bruttofortjeneste fra 38,3 millioner kroner i 2009 til 52,1 millioner kroner i 2010.
 
"Den øgede markedsføringsaktivitet har båret frugt i form af en pæn stigning i trafikmængde og omsætning, samtidig med vi kan se en klar tendens til en større kundeloyalitet over for M1," skriver selskabet og henviser til, at kundeafgangen er faldet.
 
Årsregnskabet fra M1 er underskrevet 10. maj 2011. På dette tidspunkt var TDC i gang med at afslutte forhandlingerne omkring et køb af Onfone for cirka 300 millioner kroner.
 
"Vi forventer, at det også i 2011 vil være hektisk i mobilbranchen, hvorfor selskabet har valgt at fortsætte med en aggressiv markedsføring," står der i årsregnskabet.
 
Spørgsmålet er dog, om dette ændrede sig, fordi M1's moderselskab, TDC, købte Onfone 11. maj. Det var netop Onfone, som lagde et tungt pres på markedsføringen i krigen mellem mobilselskaberne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kan Microsoft 365 styrke sikkerheden på hjemmearbejdspladsen?
Microsoft 365 er både Officeapplikationer og produktivitet – men også meget mere end det! Med Microsoft 365 får du faktisk adgang til en lang række sikkerhedsydelser, der kan øge modstandsdygtigheden i tilfælde af cyberangreb. Mange af tjenesterne er særligt velegnede til at styrke sikkerheden, når medarbejderne arbejder hjemmefra. Samtidig gør Microsoft 365 det lettere at sikre adgangen til virksomhedens systemer, beskytte kundedata og forebygger, opsporer og automatiserer reaktioner på avancerede trusler. Microsoft 365 tilbyder over 50 forskellige sikkerhedsydelser, og denne guide er skrevet med henblik på at øge forståelsen for, hvordan de fungerer og kan være med til at optimere sikkerheden i din virksomhed.