Artikel top billede

Administrerende direktør i Telmore, Allan Christiansen, bliver bestyrelsesformand i M1. Foto: Torben Klint (Foto: Torben Klint)

Telmore køber mobilselskabet M1

Opdateret: M1 bliver i dag en del af TDC-koncernen, fordi datterselskabet Telmore har købt M1.

Konsolideringen på det danske telemarked fortsætter.

I dag meddeler Telmore, der er ejet af TDC, at selskabet køber mobilselskabet M1, der har over 100.000 kunder.

"M1 har haft følere ude i markedet gennem en virksomhedsmægler, og vi har af flere grunde vist interesse og nu indgået en aftale," siger administrerende direktør Allan Christiansen i Telmore.

"M1 bygger på samme netværk som os, kunderne kan beholde deres SIM-kort, vi bevæger os i præcis samme online-verden og M1 passer fint ind som vækst i vores forretningskoncept," udtaler han videre i en pressemeddelelse.

Samtidig indtræder Allan Christiansen indtræder som ny bestyrelsesformand i M1, som omsætter for over 100 millioner kroner årligt.

M1 har hovedsæde i Aalborg, og selskabet stod tilbage som det sidste større uafhængige mobilselskab, efter at Telenor tidligere på året købte Frank Rasmussens BiBoB.

Det nordjyske mobilselskab har 20 ansatte, og ifølge pressemeddelelsen fra Telmore er virksomhed et godt geografisk supplement til Telmore, der har kontorer i Taastrup.

"Vi glæder os til at vokse med endnu flere kunder sammen med M1. Vi har en rigtig god dialog med vores nye nordjyske kolleger, og glæder os til at være med til at udvikle M1 videre," siger Allan Christiansen videre i pressemeddelelsen.

Sælger til en halv milliard

Med dagens køb vokser Telmore, men samtidig medfører købet også, at M1-kunderne bliver fastholdt i TDC's mobilnetværk. Dermed vil de også i fremtiden generere omsætning i teleselskabets net.

Parterne ønsker ikke at oplyse prisen for dagens aftale, men Telenor betalte i maj 93 millioner kroner for mobilselskabet BiBoB. Dengang havde BiBoB cirka 70.000 kunder, hvilket altså er mindst 30.000 færre end i M1's kundebase.

Computerworld spurgte dengang Mads Veiby, der er administrerende direktør i M1, om M1 ville blive det næste selskab, som blev købt op.

Kunne TDC være en interessant køber for jer?

"Det er nok bedre, at du spørger TDC om det. Men det vil jeg da tro, for vi er et attraktivt selskab, og det er vi også for alle mulige andre, for det har vi været i mange år. Jeg har ikke noget konkret at forholde mig til, men hvis beløbet bliver stort nok, vil man naturligvis altid kigge på det," fortalte Mads Veiby.

Han nævnte dengang et stort beløb:

"Det er svært at spå om fremtiden, men jeg sagde engang, da vi fik Gazelle-prisen, at jeg godt ville holde et møde med den første, der gerne betaler en halv milliard kroner," sagde Mads Veiby.

Det seneste regnskab fra M1 viste et overskud på lidt over en halv million kroner før skat.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere