Artikel top billede

Millioner af patient-data forsvundet med bærbar pc

En bærbar computer med oplysninger om millioner af patienter og deres helbred er blevet stjålet.

Læs også:
Danskere kan tie om datatab - er det OK?

Otte millioner britiske patienter må fremover leve med tanken om, at oplysninger om dem og deres helbred kan være havnet i de forkerte hænder.

Avisen The Sun beretter, at en computer fra et hospital i London blev stjålet for tre uger siden - og at der kan være tale om den hidtil største data-skandale i England.

Den bærbare computer indeholder ikke-krypteret data om 8,63 millioner patienter samt om 18 millioner hospitalsbesøg. Det drejer sig blandt andet om oplysninger om HIV-smittede, psykisk syge og aborter.

I følge The Sun er der ikke tale om patienternes navne, men derimod om oplysninger om postnumre, alder, køn og etnisk oprindelse med videre.

Pc'en forsvandt sammen med 19 andre computere fra et rum på et hospital i London. Indtil videre er 12 af dem fundet igen - men altså ikke den computer, der indeholder alle de personfølsomme data.

England har prøvet det mange gange før

Ifølge teknologi-mediet It Pro er det bekræftet, at computeren og alle patientoplysningerne er forsvundet:

"Enhver påstand om, at personfølsomme informationer er blevet kompromitterede er bekymrende, og vi vil nu forsøge at afklare de fulde fakta om dette påståede data-brud," udtaler en talsperson.

Det er langt fra første gang, at England har været ramt af store data-tab.

I 2008 mistede Colchester Hospital 21.000 patient-oplysninger, da en bærbar blev stjålet fra en af hospitalets sikkerhedschefer.

Det skete kort tid efter, at en kurer havde mistet personlige sundhedsjournaler på flere end 38.000 patienter i form af et back-up-bånd, som han var ved at transportere til et softwarefirma.

De engelske skattemyndigheder har også prøvet at miste personfølsomme oplysninger på ikke færre end 25 millioner borgere.

Læs også:
Danskere kan tie om datatab - er det OK?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere