Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Millioner af patient-data forsvundet med bærbar pc

En bærbar computer med oplysninger om millioner af patienter og deres helbred er blevet stjålet.

Læs også:
Danskere kan tie om datatab - er det OK?

Otte millioner britiske patienter må fremover leve med tanken om, at oplysninger om dem og deres helbred kan være havnet i de forkerte hænder.

Avisen The Sun beretter, at en computer fra et hospital i London blev stjålet for tre uger siden - og at der kan være tale om den hidtil største data-skandale i England.

Den bærbare computer indeholder ikke-krypteret data om 8,63 millioner patienter samt om 18 millioner hospitalsbesøg. Det drejer sig blandt andet om oplysninger om HIV-smittede, psykisk syge og aborter.

I følge The Sun er der ikke tale om patienternes navne, men derimod om oplysninger om postnumre, alder, køn og etnisk oprindelse med videre.

Pc'en forsvandt sammen med 19 andre computere fra et rum på et hospital i London. Indtil videre er 12 af dem fundet igen - men altså ikke den computer, der indeholder alle de personfølsomme data.

England har prøvet det mange gange før

Ifølge teknologi-mediet It Pro er det bekræftet, at computeren og alle patientoplysningerne er forsvundet:

"Enhver påstand om, at personfølsomme informationer er blevet kompromitterede er bekymrende, og vi vil nu forsøge at afklare de fulde fakta om dette påståede data-brud," udtaler en talsperson.

Det er langt fra første gang, at England har været ramt af store data-tab.

I 2008 mistede Colchester Hospital 21.000 patient-oplysninger, da en bærbar blev stjålet fra en af hospitalets sikkerhedschefer.

Det skete kort tid efter, at en kurer havde mistet personlige sundhedsjournaler på flere end 38.000 patienter i form af et back-up-bånd, som han var ved at transportere til et softwarefirma.

De engelske skattemyndigheder har også prøvet at miste personfølsomme oplysninger på ikke færre end 25 millioner borgere.

Læs også:
Danskere kan tie om datatab - er det OK?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere