Artikel top billede

Kurer taber data på 38.000 syge-patienter

En kurer har mistet et backup-bånd med fortrolige oplysninger om 38.000 sygepatienter. Meget lille risiko for misbrug, lyder det fra sundhedsmyndighederne.

Efter de britiske myndigheder i november sidste år mistede to cd’er med personlige oplysninger på flere millioner briter, er den nu gal igen.

En kurer har nemlig mistet personlige sundhedsjournaler på flere end 38.000 patienter i form af et back-up-bånd, som han var ved at transportere til et softwarefirma.

Båndet med de strengt fortrolige oplysninger var på vej fra Sandown Health Centre til et softwareselskab i London, som skulle udføre forskellige kontroller af den anvendte software.

Imidlertid kom det password-beskyttede bånd aldrig tilbage til sundhedscenteret. Det indeholdt sundheds-journaler på både tidligere og kommende patienter. De ældste oplysninger var omkring 12 år gamle.

I en meddelelse fra sundhedsmyndighederne på Isle of Wight, hvor sundhedscenteret hører hjemme, står der, at det ”antages, at båndet er blevet mistet – muligvis for altid. Men alle tilgængelige bestræbelser på at finde det bliver gjort.”

I meddelelsen understreger sundhedsmyndighederne, at det bliver regnet for 'best practice' at sende backup-båndene til specialistfirmaer for at få udført software-kontroller.

”Selv om der er meget lille chance for, at nogen vil være i stand til at anvende båndet til noget, hvis de skulle finde, er der en potentiel risiko for et meget alvorligt tab af fortrolig information,” siger direktør i sundhedsmyndigheden PCT, Margaret Pratt.

Det understreges, at båndene næppe kan misbruges, idet det kræver specielt computerudstyr at vise data fra båndet, der desuden er beskyttet af et password.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere