Artikel top billede

Her er Danmarks bedste it-chef - Årets CIO 2011

Han er manden bag enorme forandringer i organisationen. Og så overholder han altid budgetterne. Mød Årets CIO 2011, der netop er blevet kåret som Danmarks allerbedste it-chef netop nu.

Danmarks bedste it-chef netop nu hedder Torben Bonde og er CIO i den store danske vindmølleproducent Vestas.

Det er et job, som Torben Bonde er særdeles dygtig til - faktisk så dygtig, at hans evner, hans overblik og hans tilgang til jobbet kan tjene som forbillede for rigtigt mange it-ledere.

Torben Bonde er netop blevet kåret som Årets CIO 2011. Det skete torsdag aften til et stort anlagt arrangement på Nimb i København, hvor Torben Bonde og de fire øvrige finalister i dysten fortalte om deres udfordringer og visioner som Danmarks fem bedste it-direktører netop nu.

Det perfekte billede

Torben Bonde løber med sejren, fordi han ifølge juryen repræsenterer det perfekte billede på CIO'en som såkaldt forandringsagent og som sparringspartner for hele organisationen - inklusive topledelsen.

Juryen betegner således Torben Bonde som en "helt fantastisk leder med en unik evne til konstant at tilpasse sig og sin organisation til virksomhedens virkelighed og føre sin organisation sikkert gennem store forandringer."

Ligeledes peger juryen på, at Torben Bonde er tæt involveret i Vestas' produktudvikling. Det placerer ham i netop den centrale rolle som samlingsled mellem teknologi, produktudvikling og strategi, som kun den dygtige CIO kan håndtere. Og som virksomheden i høj grad kan høste udbytte af.

Torben Bonde begyndte som it-chef i NEG Micon i 1999 for en afdeling med blot 10 medarbejdere. I dag - efter en lang opadgående udvikling - står han i spidsen for en afdeling med 700 it-medarbejdere.

Fra smedevirksomhed til global virksomhed

Det illustrerer meget godt den udvikling, som Vestas har været igennem sammen med Torben Bonde.

Virksomheden har nemlig udviklet sig fra at være en smedevirksomhed til at være en global storspiller på et avanceret marked, og Torben Bonde har været med et langt stykke af vejen.

Juryen har desuden lagt vægt på, at Torben Bondes chef peger på, at han altid overholder de økonomiske rammer, ligesom han altid optræder professionelt og metodisk, hedder det.

Læs hele begrundelsen for kåringen af Torben Bonde som Årets CIO 2011 ved at klikke videre til næste side.

Læs stort interview med Torben Bonde her.

Læs om de øvrige nominerede til Årets CIO 2011 her.

Her er juryens begrundelse for at kåre Torben Bonde til Årets CIO 2011

Årsagen til, at netop Torben Bonde udmærker sig blandt de fem højt kvalificerede finalister, er først og fremmest hans helt fantastiske evne til at lede i en virksomhed, der er i konstant forandring.

Hans historie understreger bedre end noget andet hans utrolige evne til at navigere succesfuldt gennem enorme forandringer.

Da Torben begyndte som it-chef i NEG Micon i 1999 havde han 10 ansatte, og i dag leder han en organisation på 700 IT-medarbejdere.

Således fremstår Torben Bonde også som lidt af en "klippe" i organisationen, hvor han i særdeleshed har taget aktiv del i transformationsprocessen af Vestas, som er gået fra at være en entreprenørorienteret smedevirksomhed til i dag at være en corporate enterprise på det globale marked.

Han bliver af chefen beskrevet som en "kulturbærer, som er i stand til at skabe en 'modtager ånd' hos sine medarbejdere".

Med hensyn til konkrete it-projekter har Torben Bonde ledet Vestas sikkert gennem en omfattende SAP-implementering, der i dag sikrer Vestas' top-ledelse et overblik over og en forståelse for forretningen, som den ikke havde tidligere.

Han har også implementeret en ny it-organisation, der har gjort det muligt at flytte den daglige it-drift til en ny shared service-funktion.

Netop denne ændring giver Torben Bonde mulighed for fremover at fokusere på det strategiske arbejde med it samt samarbejdet med forretningen og i særdeleshed med produktudvikling.

Her udmærker Torben Bonde sig atter ved at være en afgørende samarbejdspartner for Keith Grassi, der leder Vestas' udviklingsselskab, Vestas Technology.

Deres fælles arbejde er afgørende for, at Vestas i fremtiden vil kunne levere mere værdi til sine kunder i form af mere intelligente vindmøller og vindmølleparker.

Som person beskrives Torben Bonde af sin chef som værende "yderst professionel og metodisk" - og man er ikke i tvivl om Torben Bondes engagement og dedikation til sin virksomhed og sin mission.

Et stort plus i chefen's bog er også, at Torben Bonde altid overholder de økonomiske rammer.