Her er Danmarks bedste it-chef - Årets CIO 2011

Han er manden bag enorme forandringer i organisationen. Og så overholder han altid budgetterne. Mød Årets CIO 2011, der netop er blevet kåret som Danmarks allerbedste it-chef netop nu.

Danmarks bedste it-chef netop nu hedder Torben Bonde og er CIO i den store danske vindmølleproducent Vestas.

Det er et job, som Torben Bonde er særdeles dygtig til - faktisk så dygtig, at hans evner, hans overblik og hans tilgang til jobbet kan tjene som forbillede for rigtigt mange it-ledere.

Torben Bonde er netop blevet kåret som Årets CIO 2011. Det skete torsdag aften til et stort anlagt arrangement på Nimb i København, hvor Torben Bonde og de fire øvrige finalister i dysten fortalte om deres udfordringer og visioner som Danmarks fem bedste it-direktører netop nu.

Det perfekte billede
Torben Bonde løber med sejren, fordi han ifølge juryen repræsenterer det perfekte billede på CIO'en som såkaldt forandringsagent og som sparringspartner for hele organisationen - inklusive topledelsen.

Juryen betegner således Torben Bonde som en "helt fantastisk leder med en unik evne til konstant at tilpasse sig og sin organisation til virksomhedens virkelighed og føre sin organisation sikkert gennem store forandringer."

Ligeledes peger juryen på, at Torben Bonde er tæt involveret i Vestas' produktudvikling. Det placerer ham i netop den centrale rolle som samlingsled mellem teknologi, produktudvikling og strategi, som kun den dygtige CIO kan håndtere. Og som virksomheden i høj grad kan høste udbytte af.

Torben Bonde begyndte som it-chef i NEG Micon i 1999 for en afdeling med blot 10 medarbejdere. I dag - efter en lang opadgående udvikling - står han i spidsen for en afdeling med 700 it-medarbejdere.

Fra smedevirksomhed til global virksomhed
Det illustrerer meget godt den udvikling, som Vestas har været igennem sammen med Torben Bonde.

Virksomheden har nemlig udviklet sig fra at være en smedevirksomhed til at være en global storspiller på et avanceret marked, og Torben Bonde har været med et langt stykke af vejen.

Juryen har desuden lagt vægt på, at Torben Bondes chef peger på, at han altid overholder de økonomiske rammer, ligesom han altid optræder professionelt og metodisk, hedder det.

Læs hele begrundelsen for kåringen af Torben Bonde som Årets CIO 2011 ved at klikke videre til næste side.

Læs stort interview med Torben Bonde her.

Læs om de øvrige nominerede til Årets CIO 2011 her.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.