Her er Danmarks bedste it-chef - Årets CIO 2011

Han er manden bag enorme forandringer i organisationen. Og så overholder han altid budgetterne. Mød Årets CIO 2011, der netop er blevet kåret som Danmarks allerbedste it-chef netop nu.

Danmarks bedste it-chef netop nu hedder Torben Bonde og er CIO i den store danske vindmølleproducent Vestas.

Det er et job, som Torben Bonde er særdeles dygtig til - faktisk så dygtig, at hans evner, hans overblik og hans tilgang til jobbet kan tjene som forbillede for rigtigt mange it-ledere.

Torben Bonde er netop blevet kåret som Årets CIO 2011. Det skete torsdag aften til et stort anlagt arrangement på Nimb i København, hvor Torben Bonde og de fire øvrige finalister i dysten fortalte om deres udfordringer og visioner som Danmarks fem bedste it-direktører netop nu.

Det perfekte billede
Torben Bonde løber med sejren, fordi han ifølge juryen repræsenterer det perfekte billede på CIO'en som såkaldt forandringsagent og som sparringspartner for hele organisationen - inklusive topledelsen.

Juryen betegner således Torben Bonde som en "helt fantastisk leder med en unik evne til konstant at tilpasse sig og sin organisation til virksomhedens virkelighed og føre sin organisation sikkert gennem store forandringer."

Ligeledes peger juryen på, at Torben Bonde er tæt involveret i Vestas' produktudvikling. Det placerer ham i netop den centrale rolle som samlingsled mellem teknologi, produktudvikling og strategi, som kun den dygtige CIO kan håndtere. Og som virksomheden i høj grad kan høste udbytte af.

Torben Bonde begyndte som it-chef i NEG Micon i 1999 for en afdeling med blot 10 medarbejdere. I dag - efter en lang opadgående udvikling - står han i spidsen for en afdeling med 700 it-medarbejdere.

Fra smedevirksomhed til global virksomhed
Det illustrerer meget godt den udvikling, som Vestas har været igennem sammen med Torben Bonde.

Virksomheden har nemlig udviklet sig fra at være en smedevirksomhed til at være en global storspiller på et avanceret marked, og Torben Bonde har været med et langt stykke af vejen.

Juryen har desuden lagt vægt på, at Torben Bondes chef peger på, at han altid overholder de økonomiske rammer, ligesom han altid optræder professionelt og metodisk, hedder det.

Læs hele begrundelsen for kåringen af Torben Bonde som Årets CIO 2011 ved at klikke videre til næste side.

Læs stort interview med Torben Bonde her.

Læs om de øvrige nominerede til Årets CIO 2011 her.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Millionvis af Android-apps har kurs mod din Windows-pc: Forstå hvad Microsofts ’Project Latte’ går ud på
Microsoft forsøger atter en gang at få Android-programmer til at fungere med Windows 10. Spørgsmålet bliver, om de nye bestræbelser vil åbne op for en kattelem eller en ladeport af nye apps til Windows 10 økosystemet.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.