Artikel top billede

(Foto: Morten Nevado)

CSC-fusk: Danske hoveder kappet af i massevis

En række CSC-folk i Danmark er røget ud efter regnskabssvindel i Norden for en lille halv milliard kroner.

Læs også:
CSC: Sådan er der blevet svindlet for en halv milliard

CSC: Afsporede folk bag million-svindel i Norden

Revisorer kulegraver danske CSC-ulovligheder

Fup-mistanke kaster grus i globalt CSC-regnskab

Nu løfter it-giganten CSC sløret for, hvad konsekvensen foreløbig har været af den massive mistanke om regnskabsfusk for en lille halv milliard kroner i Norden og Danmark. 

I CSC's seneste meddelelse til det amerikanske børstilsyn, SEC, redegør selskabet blandt andet for et projekt, kaldet "Tone at the Top".

"For at sørge for en anstændig adfærd i ledelsen i den nordiske forretning og for at styrke det generelle kontrolmiljø har selskabet gennemført en række afhjælpende foranstaltninger ..." skriver selskabet.
 
Heriblandt fremgår det, at selskabet har smidt fløjshandskerne i Danmark.

"Den økonomiske ledelse i Norden evaluerede de danske økonomimedarbejderes kompetencer. Som resultat heraf blev rundt regnet halvdelen af de ledende økonomimedarbejdere afskediget, fratrådte selv eller blev overflyttet til andre afdelinger, og der blev rekrutteret nyt personale med relevante kvalifikationer, erfaringer og omdømme," fremgår af indberetningen til SEC. 

"Denne evaluering var i store træk fuldført sidst i andet kvartal af regnskabsåret 2011 og der blev udnævnt en regnskabschef for Norden per 1. december 2010." 
 
To topledere
Et andet punkt i projektet "Tone at the Top" omhandler to topledere i Norden.

"Chief operating officer'en (der var øverste ansvarlig for Norden) og finansdirektøren for Norden fratrådte i første kvartal af regnskabsåret 2011. COO'en blev afløst af en leder, der ikke tidligere havde været involveret i Nordens regnskabsaflæggelse."
"Finansdirektøren blev i første omgang erstattet af en konstitueret finansdirektør fra forretningen i Storbritannien, og i andet kvartal blev der udnævnt en erfaren finansdirektør fra vores MSS-forretning i USA," skriver selskabet.
 
I dag lader det til, at det, der vel nærmest kan betegnes som en udrensning, tilsyneladende er fuldendt.

"Topledelsen har fuldendt sin gennemgang af forretningen for Norden og mener, at de ledende økonomimedarbejdere og anden ledelse, der var involveret i de formodede uregelmæssigheder i regnskabsførelsen, er blevet erstattet," skriver selskabet.

Øverste topchef advarer

Ud over den voldsomme udskiftning af medarbejdere har den amerikanske it-gigant også søsat en stribe andre initiativer, der skal forhindre fusk i fremtiden. 
 
"Selskabets CEO udsendte en meddelelse til hele den øverste ledelse om, hvor vigtigt det er at følge CSC's ledelsesprincipper, retningslinjer for forretningsadfærd og etiske regler, og vores CFO sendte et brev til den økonomiske ledelse heriblandt sektor-CFO'erne, hvori han fastslog den kritiske rolle, som økonomiafdelingen spiller i at sikre integriteten i vores forretningsførelse og regnskabsaflæggelse," fremgår det af indberetningen til SEC.

På samme vis har andre af selskabets amerikanske bosser været inde over sagen. 

"Selskabets etiske chef and compliance-chef holdt møder med ledelsen af Nordens MMS-forretning for at gennemgå CSC's etiske regler, hvor det igen blev slået fast, at det er af afgørende betydning at følge CSC's retningslinjer."

Samtidig drøftede de mulighederne for at kommunikere anonymt via programmet CSC Open Line, der administreres af den etiske chef og HR-afdelingen. 
 
"CSC's Code of Ethics og Standards of Conduct blev slået fast via etisk træning, som Nordens personale deltog i. Herudover blev der sendt en meddelelse til alle Nordens medarbejdere, hvori indrapporteringsprocessen CSC Open Line og relaterede rapporteringsprotokoller blev beskrevet," fremgår det af skrivelsen. 

Samtidig har den nye nordiske finansdirektør gjort en del ud af emnet.

"Den nye finansdirektør for Norden forestod eller faciliterede træning i tredje og fjerde kvartal for alle økonomimedarbejdere angående økonomirapportering med relevans for forretningen i Norden."

Træningen gik ud på at lære "... selskabets regler, procedurer og etiske kodeks" og mere tekniske ting inden for regnskabsførsel.

Endelig er der blevet strammet op på en række yderligere interne procedurer i selskabet, fremgår det af indberetningen.

Læs også:
CSC: Sådan er der blevet svindlet for en halv milliard

CSC: Afsporede folk bag million-svindel i Norden

Revisorer kulegraver danske CSC-ulovligheder

Fup-mistanke kaster grus i globalt CSC-regnskab




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere