Artikel top billede

Amazons Kindle får baghjul af ny e-bogs-konkurrent

Amazons populære Kindle møder nu for alvor modstand i form af ny e-bogslæser fra amerikansk bog-gigant.

Læs også:
Fem fede e-bogslæsere til dig

Amazon på vej med Android-baserede tablet-pc'er

Få fingre i den bedste e-bogslæser

Det kan godt være, at det var Amazons Kindle, der indledte e-bogs-ballet og siden har domineret det, men konkurrenterne er nu får alvor ved at være kommet op i gear.

I hvert fald er amerikanske consumerreports.org i en ny test yderst begejstret for Barnes & Nobles nye Nook Simple Touch Reader.

"Det markerer første gang, siden Kindle blev lanceret, at Amazon ikke har været topscoreren i vores bedømmelse," lyder det.

Amazon under pres

Når man ser på det globale marked for e-bogs-læsere, har amerikanske Amazon længe domineret.

Selskabet debuterede i 2007 og var længe et pænt stykke foran konkurrenterne. I de senere år er selskaber som Sony og Barnes & Noble - samt alle tablet-producenterne med Apples iPad i spidsen - dog for alvor begyndt at suge penge ud af det marked, Amazon tidligere ejede.

Barnes & Nobles debuterede med den første Nook i 2009, og nu ser det ud til, at bog-giganten for alvor har vind i sejlene - og måske endda så meget, at den overhaler Amazon.

I consumerreports.org's test (kræver medlemskab) får Nook Simple Touch ros for at matche eller overgå Amazons Kindle på stort set alle områder.

Blandt andet kan Simple Touch konkurrere med Kindlens fremragende batteritider, selvom Amazon tidligere har hævdet, at den påstand ikke holder.
 
Her overhaler Nook Kindle
Prisen på de to e-bogslæsere er også ens, og consumerreports.org mener også, at begge produkter har fat i noget af det rigtige med et minimum af forstyrrende knapper og andre elementer.

I øjeblikket er Simple Touch dog i stand til at give Kindlen baghjul, fordi den blandt andet understøtter, at man kan låne e-bøger fra offentlige biblioteker.

Engadget har også set nærmere på den nye Nook, og her lyder dommen, at den formår både at fastholde den gode, simple læse-oplevelse og at tilføje nye funktioner.

"Alle de nye funktioner forbedrer læsningen snarere end forringer den, og de er der, når du har brug for dem, og er for det meste usynlige, når du ikke har."

På den negative side bemærker Engadget, at Simple Touch er lidt tykkere, end man havde håbet på, samt at e-bogslæseren frøs enkelte gange under testen, når den skulle arbejde med PDF'er.

For danske brugere er det interessant, at Nook anvender ePub-formatet, som de danske net-boghandlere anvender, mens man med Kindlen kun kan bruge Amazons eget format - og dermed ikke har adgang til danske bøger, medmindre man går i gang med at konvertere filerne.

Læs også:
Fem fede e-bogslæsere til dig

Amazon på vej med Android-baserede tablet-pc'er

Få fingre i den bedste e-bogslæser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere