Artikel top billede

Amazons Kindle får baghjul af ny e-bogs-konkurrent

Amazons populære Kindle møder nu for alvor modstand i form af ny e-bogslæser fra amerikansk bog-gigant.

Læs også:
Fem fede e-bogslæsere til dig

Amazon på vej med Android-baserede tablet-pc'er

Få fingre i den bedste e-bogslæser

Det kan godt være, at det var Amazons Kindle, der indledte e-bogs-ballet og siden har domineret det, men konkurrenterne er nu får alvor ved at være kommet op i gear.

I hvert fald er amerikanske consumerreports.org i en ny test yderst begejstret for Barnes & Nobles nye Nook Simple Touch Reader.

"Det markerer første gang, siden Kindle blev lanceret, at Amazon ikke har været topscoreren i vores bedømmelse," lyder det.

Amazon under pres

Når man ser på det globale marked for e-bogs-læsere, har amerikanske Amazon længe domineret.

Selskabet debuterede i 2007 og var længe et pænt stykke foran konkurrenterne. I de senere år er selskaber som Sony og Barnes & Noble - samt alle tablet-producenterne med Apples iPad i spidsen - dog for alvor begyndt at suge penge ud af det marked, Amazon tidligere ejede.

Barnes & Nobles debuterede med den første Nook i 2009, og nu ser det ud til, at bog-giganten for alvor har vind i sejlene - og måske endda så meget, at den overhaler Amazon.

I consumerreports.org's test (kræver medlemskab) får Nook Simple Touch ros for at matche eller overgå Amazons Kindle på stort set alle områder.

Blandt andet kan Simple Touch konkurrere med Kindlens fremragende batteritider, selvom Amazon tidligere har hævdet, at den påstand ikke holder.
 
Her overhaler Nook Kindle
Prisen på de to e-bogslæsere er også ens, og consumerreports.org mener også, at begge produkter har fat i noget af det rigtige med et minimum af forstyrrende knapper og andre elementer.

I øjeblikket er Simple Touch dog i stand til at give Kindlen baghjul, fordi den blandt andet understøtter, at man kan låne e-bøger fra offentlige biblioteker.

Engadget har også set nærmere på den nye Nook, og her lyder dommen, at den formår både at fastholde den gode, simple læse-oplevelse og at tilføje nye funktioner.

"Alle de nye funktioner forbedrer læsningen snarere end forringer den, og de er der, når du har brug for dem, og er for det meste usynlige, når du ikke har."

På den negative side bemærker Engadget, at Simple Touch er lidt tykkere, end man havde håbet på, samt at e-bogslæseren frøs enkelte gange under testen, når den skulle arbejde med PDF'er.

For danske brugere er det interessant, at Nook anvender ePub-formatet, som de danske net-boghandlere anvender, mens man med Kindlen kun kan bruge Amazons eget format - og dermed ikke har adgang til danske bøger, medmindre man går i gang med at konvertere filerne.

Læs også:
Fem fede e-bogslæsere til dig

Amazon på vej med Android-baserede tablet-pc'er

Få fingre i den bedste e-bogslæser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere