Artikel top billede

Overblik: De strejkende CSC-folk står ved en korsvej

Arbejdsretten har givet CSC gode kort på hånden i den langvarige konflikt med Prosa. Nu nærmer konflikten sig sine afgørende faser.

Med torsdagens afgørelse i Arbejdsretten er det knald eller fald for Prosas medlemmer.

Arbejdsretten vurderede, at CSC er i sin gode ret til at opsige sin overenskomst med Prosa og i stedet føre de ansatte over på en ny overenskomst under HK.

Denne nye overenskomst åbner for nye muligheder, når det gælder konfliktens hovedområder, nemlig den omstridte tryghedsaftale og lønnen.

Få overblikket over dramaet om CSC-overenskomsten. Klik på hvert enkelt link herunder for at få mere at vide.


Arbejdsretten: CSC kan droppe overenskomster
Arbejdsretten har netop besluttet, at CSC kan frigøre sig fra de gamle overenskomster med Prosa. Det kan betyde afslutningen på konflikten.


CSC-folk vælger mellem konflikt eller at være i job
CSC-medarbejderne skal netop nu afgøre, om de vil tilbage til jobbet på HK-overenksomst eller fortsætte konflikten mod CSC. Vælger de at konflikten, er det formentlig lig en fyringsseddel.


Opråb til Prosa: Erkend nederlaget og kom videre
Computerworld mener: Prosas muligheder for at tvinge sin vilje igennem i den langstrakte konflikt med CSC er ved at være udtømte.


CSC-ansat: Det ser sort ud - på alle fronter
Den lockoutede CSC-medarbejder Joan Falck Jensen er chokeret efter gårsdagens arbejdsretsdom. Hun har netop modtaget CSC's tilbud om en ny overenskomst med posten.


CSC: Tag imod HK-overenskomsten eller find nyt job
Interview: De CSC-ansatte bliver fyret, hvis de siger nej til at droppe Prosa og skifte til ny HK-overenskomst, lyder det fra CSC-direktør Carsten Lind.


Dagbog fra CSC-lockoutet: Er der et liv efter døden?
Efter næsten fem måneders konflikt føler Joan Falck Jensen og flere af hendes kolleger sig chokerede efter Arbejdsrettens dom. Det er nu, de skal træffe deres vigtigste afgørelse.


Prosa: Vi er fortsat i konflikt med CSC
Arbejdsrettens afgørelse til fordel for CSC stopper ikke konflikten, lyder det fra Prosa.


HK skubber Prosa ud af CSC: Bedre end ingenting
Det er bedre at have en eller anden overenskomst end ingen overenskomst, mener HK, der nu er med til at sætte Prosa på porten i CSC-konflikten.


Ekspert: CSC har pligt til at behandle strejkende pænt
Uanset hvad Arbejdsretten beslutter, og uanset om CSC måtte tiltræde en HK-overenskomst, må virksomheden ikke lægge nogen til last, at de har været i strejke. Det fastslår professor i arbejdsret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere