Her er Googles mange forløbere for Google+

Google har i syv år eksperimenteret med sociale tjenester, der nu munder ud i selskabets store Facebook-udfordrer, Google+. Se forsøgene her.

Læs også: Ni grunde til at skifte fra Facebook til Google+

Computerworld News Service: Med en lancering flere år efter Facebook og Twitter er det ret oplagt at mene, at Google med Google+ alene forsøger at nå på omgangshøjde med de øvrige spillere på markedet for sociale tjenester.

Tager vi et kig på fortiden, kan vi imidlertid se, at Google i årevis har arbejdet på sociale tjenester - dog uden at sætte alle delene sammen på ét sted.

Det viser denne kronologiske liste over den lange vej, som Google har taget for at forme, hvad der kan blive den næste store sociale tjeneste - hvis altså Google+ er i stand til at tiltrække mange millioner brugere.

2004: Orkut
Google havde en social tjeneste på plads, lang tid før din mor kom på Facebook.

Den hed Orkut og blev lanceret i stilhed for mere end syv år siden som en konkurrent til Friendster.

Orkut slog aldrig rigtigt igennem i de fleste lande - dog med nogle undtagelser, idet tjenesten faktisk blev den dominerende sociale tjeneste i blandt andet Brasilien.

Sjov detalje: Orkut er stadig i beta-test.

2006: GChat i Gmail
Det virker som en ret lille ting i dag, men faktisk var integrationen af GChat i Gmail et af de første skridt, som Google tog mod at dreje et af selskabets kerneprodukter over mod en mere social profil.

2007: Open Social
I stedet for at genopfinde en social tjeneste fra bunden, forsøgte selskabet i første omgang at indgå samarbejdsaftaler med eksisterende sociale tjenester som MySpace, LinkedIn og Friendster via selskabets open source-platform.

Projektet blev en skuffelse, da det faktisk kun virkede ordentligt sammen med Orkut.

Open Social gled stille og roligt ud i glemslen i takt med, at Facebook for alvor begyndte at vinde frem.

2008: FriendConnect
Googles næste forsøg inden for sociale tjenester var med en widget-baseret tilgang, som gjorde det muligt for webmastere at tilføje sociale emner til deres sites.

Antallet af sites, der anvender FriendConnect, ser dog ud til at være hastigt dalende. Ved sidste optælling anvendte godt 138.000 sites verden over FriendConnect.

2008: Lively
Lively var Googles modsvar til den virtuelle verden Second Life.
Lively levede dog kun under et halvt år og lukkede ned med udgangen af 2008.

2009: Latitude
Tilføjelsen af en social komponent til Googles populære Maps virkede som en nem måde at gå i flæsket på FourSquare på.

I dag er Latitude nu nok mest kendt som et værktøj til at tracke, hvor man bevæger sig hen.

Latitude kom aldrig på omgangshøjde med FourSquare, men en række af tjenestens features kan meget vel blive nøgle-elementer i Google+.

Læs også: Ni grunde til at skifte fra Facebook til Google+

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.