Inden ferien: Sådan sikrer du din elektronik

Mens du tager afsted på ferie, trækker indbrudstyvene i arbejdstøjet. Læs her, hvordan du kan forhindre, at din bærbare computer, playstation eller fladskærm er væk, når du kommer hjem.

Inden du sætter dig godt til rette i en tungtlæsset bil eller i charterfly, er det en rigtig god ide, hvis du prøver at sikre dig mod indbrud, mens du er væk.

For det første er der selvfølgelig de grundlæggende råd om at huske at låse dørene og lukke vinduerne.

Samtidig er det en god ide at få dit hjem til at se beboet ud og gøre det lidt svært for indbrudstyven at finde ud af, om du er hjemme.

Det er for eksempel ikke specielt smart at efterlade en besked på telefonsvareren, om at du er udrejst en uges tid.

En statusopdatering på din åbne Facebook-profil, om at du de næste 14 dage skal slikke sol under sydlige himmelstrøg, kan også nemt have mere lumske læsere end den gruppe af familie og venner, den var tiltænkt til.

Derudover får du her fire gode råd, der specifikt omhandler dit elektronik i boligen.

Gem det
Elektronik er særdeles populært hos indbrudstyvene, da det er nemt at løbe afsted med og samtidig indbringende at sælge videre.

Det vigtigste er derfor, at din bærbare computer, din playstation eller tablet ikke ligger et sted, hvor den kan ses fra vinduet.

Så ind i et skab eller andet sted med det elektroniske habengut. Helt optimalt er det, hvis du har en sikkerhedsboks eller -skab, det kan være i.

Du kan også købe en wire til at spænde pc'en fast til noget med. Det kan forsinkede den ubudne gæst.

Mærk det
Det kan også være en god ide at mærke din elektronik. Det kan blandt andet være med ridsepen, usynligt blæk eller farvemærkning.

Elektronik, der er mærket, kan være svært at komme af med for indbrudstyvene, og de holder sig derfor helst fra det.

Flere politistationer udlåner mærkningsudstyr, ligesom du kan få klistermærke med "Operation Mærkning" til din hoveddør, så tyven kan se, at dine ting er mærkede.

Du kan læse mere om mærkning her: Stop Indbrud.

Du kan også fotografere de ting, du er glad for. Et foto med produktets serienummer, særlige kendetegn eller andet, gør det nemmere at finde frem til dig som ejer, hvis politiet finder det.Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.