Microsoft-ansat er største bidrager til Linux-kernen

Microsoft er meget aktive i udviklingen af Linux 3.0. En ansat i softwaregiganten er den enkeltperson, der har lavet flest ændringer.

En ny opgørelse over de mest aktive udviklere på Linux-kernen viser overraskende, at Microsoft bidrager i meget høj grad.

Faktisk er Microsoft-udvikleren K. Y. Srinivasan den enkeltperson, der har foretaget flest ændringer i koden under den nuværende udvikling mod Linux 3.0.

Alt i alt står Microsoft bag 361 ændringer i koden, hvilket putter softwaregiganten på en syvendeplads over de mest aktive virksomheder.

Til sammenligning har selvstændige enkeltpersoner samlet set lavet 1.085 ændringer, mens Red Hat står bag 1.000 og Intel 839.

Undersøgelsen, der er lavet af nyhedssiden LWN.net, bør dog tages med et gran salt, da antallet af ændringer kan være en dårlig indikator for, hvor meget arbejde der ligger bag. En ændring af koden kan nemlig være meget omfattende, men også blot en mindre rettelse.

Microsoft sætter skub på driver-udvikling
Microsofts mange ændringer skyldes arbejdet med at forbedre driveren til Microsofts virtualiserings-værktøj Hyper-V.

Tilbage i 2009 var Microsoft nødt til at gøre koden åben, da det kom frem, at der blev brugt open source-komponenter, der er licensieret under GPL.

Det er i strid med GPL-licensen, der ikke giver plads til at blande open source-kode med proprietær kode.

Siden dengang har Microsoft dog fået kritik for kvaliteten af driveren, hvilket virksomheden altså nu har valgt at gøre noget ved.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør
Det behøver ikke være en svær proces at vælge EDI-leverandør, hvis du blot ved, hvad du skal være opmærksom på. Men for mange virksomheder kan det forekomme uoverskueligt at vælge EDI-leverandør. Markedsanalyser peger på især tre bekymringer, som du kan læse mere om i dette whitepaper, hvor vi også giver dig en tjekliste af spørgsmål, du skal stille til leverandører.