Artikel top billede

HP vil trække sig ud af pc-markedet

Hewlett-Packard, der en af verdens største pc-producenter, vil trække sig ud af pc-markedet. Se her hvorfor.

Læs også:

Derfor vil HP af med Microsoft og satse på nyt OS

Derfor gider HP ikke bygge pc'er længere.

Hewlett-Packard planlægger at trække sig ud af pc-markedet, hvor selskabet ellers i mange år har været blandt verdens absolut største.

Selskabets bestyrelse har netop godkendt en undersøgelse af 'strategiske alternativer" til selskabets PSG-division (Personal Systems Group), der rummer pc-forretningen.

"HP vil overveje en lang række muligheder - heriblandt en fuld eller delvis udskillelse af PSG fra HP via etablering af et separat selskab eller en anden transaktion," lyder det i en meddelelse.

Køber software-selskab

Samtidig køber selskabet det britiske software-selskab Autonomy for 57 milliarder kroner, ligesom selskabet lukker ned for styresystemet WebOS og dermed trækker sig helt ud af konkurrencen med Apple i tablet-markedet.

Ifølge HP-topchef Leo Apotheker skal Hewlett-Packard fremover vokse inden for software - et område, der imidlertid i forrige kvartal kun stod for 2,4 procent af selskabets samlede omsætning.

Selv om HP har klaret sig langt bedre end andre selskabet på pc-markedet, er indtjenings-marginerne under voldsomt pres og langt lavere end indtjeningen på software og services.

Vi lever i mobil-apparaternes tid, og her er det især Apple og Google, der stormer frem, mens HP har haft svært ved at vinde fodfæste.

Til gengæld går det støt fremad for HP's erhvervsafdeling - både inden for hardware og software.

Hidtil har HP fastholdt, at pc-forretningen har gavnet den samlede HP-forretning, fordi det har gjort HP i stand til at tilbyde en samlet produktvifte til erhvervskunderne.

Men selskabet kerne har aldrig været konsum-markedet, siger Michael Cusumano, professor på MIT.

"HP's DNA har aldrig været at være producent af konsum-produkter, og det er netop det, som computeren er blevet til. Det er helt sikkert ikke der, at hverken innovationen eller fremdriften i forretningen er i dag. HP kan genopfinde sig selv," siger han til Bloomberg.

HP's beslutning afspejler på mange måder det store skift, der for tiden pågår blandt de store amerikanske teknologiselskaber.

IBM solgte i 2005 sin pc-forretning til Lenovo, mens Dell ligeledes i fuld skala er begyndt at fokusere på at blive service-provider - og ikke pc-leverandør.

Det kan du læse mere om her.

Læs også:

Derfor vil HP af med Microsoft og satse på nyt OS

Derfor gider HP ikke bygge pc'er længere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere