Artikel top billede

Derfor er cloud computing endelig på vej til Europa

USA har længe ført an med at udvikle og bruge cloud computing, mens Europa har lurepasset. Det er ved at ændre sig.

Læs også:
Cloud computing: Sådan fungerer det

Her er de mest hypede cloud-teknologier

Nye it-tendenser og -teknologier har det med at blive født i USA for så først nogen tid senere at nå til vores del af verden. 

Cloud computing er ingen undtagelse. 

Gartner-analytiker Gregor Petri peger på, at cloud computing-udviklingen hidtil primært har fundet sted i USA.

Når man ser på infrastructure-as-a-service (IaaS), er det på den anden side af Atlanterhavet, at man har haft mest fart på både med hensyn til leverandører og brugere.

"Men i løbet af det seneste år har der været nogle opmuntrende tegn på, at public cloud IaaS også er ved at fange interessen hos både brugere, leverandører, regeringer og pressen i Europa," skriver Gartner-analytiker Gregor Petri i et blogindlæg.

"Brugerne stiller flere spørgsmål og påbegynder piloter og projekter; lokale leverandører bringer deres første eller endda andet tilbud på markedet; regeringer undersøger mulighederne, og EU har endda udtalt, at Europa ikke bare skal være 'cloud-venligt', men 'cloud-aktivt.'"

Europa stadig fragmenteret

Gregor Petri peger dog samtidig på, at det europæiske marked adskiller sig fra det amerikanske ved at være delt op i individuelle lande-markeder.

"Og selvom mange forbrugere anvender globale løsninger som Twitter og Facebook hele tiden, forventer jeg ikke, at det europæiske cloud IaaS-marked vil blive ekstremt ensartet i den nærmeste fremtid."

"Ikke kun fordi regulativer stadig forhindrer dette, men også fordi lokale kulturer, vaner og selv sådan noget som arbejdsforhold er ganske forskellige i forskellige dele af Europa."
Positive tegn i Danmark
Gartner-analytikerens indlæg bakkes op af nogle af de seneste begivenheder her i landet.

Mens Odense Kommune tidligere i år fik afslag fra Datatilsynet om at benytte Googles cloud-baserede Apps-kontorpakke, bliver der nu med regeringens fællesoffentlige digitaliseringsstrategi lagt op til, at loven skal ændres.

Dermed kan det allerede i 2012 være lovligt, at Odense Kommune og andre cloud-hungrende offentlige myndigheder anvender cloud computing fra datacentre uden for landets grænser.

På EU-niveau er Neelie Kroes, som er kommissær for it og tele, i gang med at få klarlagt, hvor data, der rykkes op i skyen, befinder sig rent fysisk.

"Cloud computing er mere end blot en teknisk udfordring. Ved at placere vores personlige data på fjern-servere, risikerer vi at miste kontrollen med data. Det kræver adskillige tiltag, fordi retten til beskyttelse af personlige data er en fundamental rettighed i EU," har hun tidligere udtalt.

IDC har tidligere vurderet, at europæiske virksomheder i 2015 vil købe cloud-baserede tjenester for 8,2 milliarder dollars, godt 42 milliarder kroner.

Sidste år blev der blot brugt 560 millioner dollars i Europa på cloud-services.

Læs også:
Cloud computing: Sådan fungerer det

Her er de mest hypede cloud-teknologier




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere