Artikel top billede

Nokias nye Nokia 701 understøtter NFC ligesom to andre nye modeller.

Nokia storsatser på NFC i sine nye smartphones

Nu ser det ud til, at Nokia for alvor satser på NFC-teknologien. Tre nye smartphones er udstyret med det.

Der har længe været snak om det i mobiltelefoner. Men vi har ikke set meget til det.
 
NFC - Near Field Communication.
 
Teknologien, der fungerer ved, at to enheder ­- eksempelvis mobiltelefoner - holdes tæt op mod i hinanden, og på den måde skaber de automatisk forbindelse til hinanden.
 
Nu ser det dog ud til, at verdens største mobilproducent, Nokia, mener det alvorligt, når selskabet har sagt, at det vil satse på teknologien.
 
Onsdag præsenterede Nokia på et pressemøde i Hong Kong tre nye smartphones, som alle havde NFC indbygget.
 
Den nye teknologi giver mulighed for at gøre flere funktioner på en smartphone mere enkelte.
 
Eksempelvis demonstrerede vice president Heikki Koivu fra Nokia, hvordan du blot ved at berøre din smartphone med et headset kunne forbinde et headset til mobilen via Bluetooth.
 
Et andet eksempel var at holde to smartphones op mod hinanden, hvorefter et valgt foto på den ene telefon automatisk blev overført til den anden. Det skete under en demonstration af Nokias kommende platform Symbian Belle, der er den anden opdatering af Symbian^3.
 
Danske teleselskaber satser på NFC
Tidligere i år annoncerede de danske teleselskaber, at de etablerer et fælles samarbejde, hvor de vil gøre mobiltelefonen til din digitale tegnebog med hjælp fra NFC-teknologien.
 
Teleselskaberne vil tilbyde udbydere af betalingskort, rabatkort og lignende at leje plads på SIM-kortet.
 
Et eksempel kunne være, at du får skudt et nøglekort ind på dit SIM-kort, når du bestiller et hotelværelse. På den måde kan du bruge telefonen i stedet for et nøglekort, når du er på et hotel.
 
Du holder telefonen over til låsen på din værelsesdør og låser den op.
 
Det kan du læse mere om her.

Allerede i dag er der enkelte smartphones på markedet med NFC-teknologi, deriblandt Nokias C7 samt Googles Nexus S.

De tre nye Nokia-modeller med NFC forventes på markedet inden oktober.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.