Artikel top billede

Nokias nye Nokia 701 understøtter NFC ligesom to andre nye modeller.

Nokia storsatser på NFC i sine nye smartphones

Nu ser det ud til, at Nokia for alvor satser på NFC-teknologien. Tre nye smartphones er udstyret med det.

Der har længe været snak om det i mobiltelefoner. Men vi har ikke set meget til det.
 
NFC - Near Field Communication.
 
Teknologien, der fungerer ved, at to enheder ­- eksempelvis mobiltelefoner - holdes tæt op mod i hinanden, og på den måde skaber de automatisk forbindelse til hinanden.
 
Nu ser det dog ud til, at verdens største mobilproducent, Nokia, mener det alvorligt, når selskabet har sagt, at det vil satse på teknologien.
 
Onsdag præsenterede Nokia på et pressemøde i Hong Kong tre nye smartphones, som alle havde NFC indbygget.
 
Den nye teknologi giver mulighed for at gøre flere funktioner på en smartphone mere enkelte.
 
Eksempelvis demonstrerede vice president Heikki Koivu fra Nokia, hvordan du blot ved at berøre din smartphone med et headset kunne forbinde et headset til mobilen via Bluetooth.
 
Et andet eksempel var at holde to smartphones op mod hinanden, hvorefter et valgt foto på den ene telefon automatisk blev overført til den anden. Det skete under en demonstration af Nokias kommende platform Symbian Belle, der er den anden opdatering af Symbian^3.
 
Danske teleselskaber satser på NFC
Tidligere i år annoncerede de danske teleselskaber, at de etablerer et fælles samarbejde, hvor de vil gøre mobiltelefonen til din digitale tegnebog med hjælp fra NFC-teknologien.
 
Teleselskaberne vil tilbyde udbydere af betalingskort, rabatkort og lignende at leje plads på SIM-kortet.
 
Et eksempel kunne være, at du får skudt et nøglekort ind på dit SIM-kort, når du bestiller et hotelværelse. På den måde kan du bruge telefonen i stedet for et nøglekort, når du er på et hotel.
 
Du holder telefonen over til låsen på din værelsesdør og låser den op.
 
Det kan du læse mere om her.

Allerede i dag er der enkelte smartphones på markedet med NFC-teknologi, deriblandt Nokias C7 samt Googles Nexus S.

De tre nye Nokia-modeller med NFC forventes på markedet inden oktober.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Danske Globeteam solgt: Aktiemajoriteten overtages af stor kapitalfond - skal nu gøres klar til international ekspansion
Direktør Claus Moldow og Kirk Kapital sælger deres fremgangsrige danske konsulenthus Globeteam til den store kapitalfond Norvestor.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.