Stibo har fyldt ordrebøgerne

Ordrerne stoppede 11. september 2001 og topchef Vilhelm Hvid fra den århusianske trykkeri- og softwarekoncern gik med krisetanker. Et halvt år efter er ordrebogen så tyk som aldrig før, og Stibo giver stadig overskud på driften.

Stibo-koncernen, der indtil august hed Aarhus Stiftsbogtrykkerie, har mærket krisen efter 11. september på egen ordrebog.

Selskabet, der blandt andet driver trykkerivirksomhed og udvikler redaktionelle systemer til produktion af aviser verden over, har i regnskabet for 2001/2002 ganske vist opnået samme omsætning som året før på 1,2 milliarder kroner.

Men i modsætning til i 2000/2001 kom ordrerne i seneste regnskab stort set alle fra slutningen af november og frem til april.

- Vi gik rundt og havde ordet krise i baghovedet hele tiden, men med lidt held og en række fornuftige tiltag undgik vi, at det blev virkelighed, siger stibo-koncernens direktør, Vilhelm Hvid.

Slutspurten i ordretilgangen resulterede i, at Stibo Holding A/S fik et driftsoverskud før renter og finansielle af og nedskrivninger på 42 millioner kroner. Det er en stigning på seks millioner kroner på et år.

- Jeg er stolt over at vi kan præstere så flot et resultat på driften, som er det, vi går og ser på i det daglige, siger koncernchef Vilhelm Hvid.

Stibo Holding A/SÅrsregnskab
Millioner kroner2001/20022000/2001
Omsætning1.190,81.163,8
Resultat før finansielle poster41,535,6
Resultat før skat 30,447,4
Resultat20,639,6
Egenkapital473,6457
Antal ansatte1.1141.124
Resultatet efter skat blev dog næsten halveret fra 40 millioner kroner i 2000/2001 til 21 millioner. Faldet skyldes kursreguleringer på værdipapirer og valuta.

Stibos ordrebog har til gengæld aldrig været tykkere, oplyser Vilhelm Hvid uden at ville konkretisere ordrernes samlede størrelse.

Koncernen består af de tre forretningsområder Stibo Graphic, der er en publiceringsdivision med rotationstrykkeri som omsætningslokomotiv og Stibo Catalog, der udvikler IT-systemer til kataloger, samt CCI Europe, der udvikler avissystemer.

Omkring halvdelen af den samlede omsætning stammer fra IT-relaterede systemer mens resten kommer fra anden grafisk virksomhed.

Virksomheden, der har omkring 1.100 ansatte, har blandt andet fået New York Times som kunde samt amerikanske Knight Ridder, der udgiver 34 aviser med et oplag på 8,5 millioner på hverdage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere