Stibo har fyldt ordrebøgerne

Ordrerne stoppede 11. september 2001 og topchef Vilhelm Hvid fra den århusianske trykkeri- og softwarekoncern gik med krisetanker. Et halvt år efter er ordrebogen så tyk som aldrig før, og Stibo giver stadig overskud på driften.

Stibo-koncernen, der indtil august hed Aarhus Stiftsbogtrykkerie, har mærket krisen efter 11. september på egen ordrebog.

Selskabet, der blandt andet driver trykkerivirksomhed og udvikler redaktionelle systemer til produktion af aviser verden over, har i regnskabet for 2001/2002 ganske vist opnået samme omsætning som året før på 1,2 milliarder kroner.

Men i modsætning til i 2000/2001 kom ordrerne i seneste regnskab stort set alle fra slutningen af november og frem til april.

- Vi gik rundt og havde ordet krise i baghovedet hele tiden, men med lidt held og en række fornuftige tiltag undgik vi, at det blev virkelighed, siger stibo-koncernens direktør, Vilhelm Hvid.

Slutspurten i ordretilgangen resulterede i, at Stibo Holding A/S fik et driftsoverskud før renter og finansielle af og nedskrivninger på 42 millioner kroner. Det er en stigning på seks millioner kroner på et år.

- Jeg er stolt over at vi kan præstere så flot et resultat på driften, som er det, vi går og ser på i det daglige, siger koncernchef Vilhelm Hvid.

Stibo Holding A/SÅrsregnskab
Millioner kroner2001/20022000/2001
Omsætning1.190,81.163,8
Resultat før finansielle poster41,535,6
Resultat før skat 30,447,4
Resultat20,639,6
Egenkapital473,6457
Antal ansatte1.1141.124
Resultatet efter skat blev dog næsten halveret fra 40 millioner kroner i 2000/2001 til 21 millioner. Faldet skyldes kursreguleringer på værdipapirer og valuta.

Stibos ordrebog har til gengæld aldrig været tykkere, oplyser Vilhelm Hvid uden at ville konkretisere ordrernes samlede størrelse.

Koncernen består af de tre forretningsområder Stibo Graphic, der er en publiceringsdivision med rotationstrykkeri som omsætningslokomotiv og Stibo Catalog, der udvikler IT-systemer til kataloger, samt CCI Europe, der udvikler avissystemer.

Omkring halvdelen af den samlede omsætning stammer fra IT-relaterede systemer mens resten kommer fra anden grafisk virksomhed.

Virksomheden, der har omkring 1.100 ansatte, har blandt andet fået New York Times som kunde samt amerikanske Knight Ridder, der udgiver 34 aviser med et oplag på 8,5 millioner på hverdage.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere