Godt for helbredet at arbejde hjemme

Distancearbejde gør glad og tilfreds. Mindre stress suser rundt i kroppen. Man får mere fra hånden. Man sparer transporttiden, men arbejder til gengæld flere timer om ugen. Det er den erfaring ni ud af ti ansatte i British Telecom har, ifølge en ny undersøgelse.

Dagligdagen på kontoret er stressende. Derhjemme kan man bedre høre, hvad man selv tænker og få lavet et seriøst stykke arbejde. Man spilder heller ikke en masse tid på at transportere sig til og fra jobbet. Og det er skønt at kunne indrette arbejdstiden fleksibelt, så den harmonerer med ens øvrige tilværelse.

Det er med andre ord sundt og tilfredsstillende at være distancemedarbejder. Sådan er hovedkonklusionen i en spørgeskemaundersøgelse med svar fra 1874 ansatte i Englands telegigant, British Telecom (BT). Den er foretaget af University of Bradford i samarbejde med UK Centre for Economic and Environmental Development

90 procent af de hjemmearbejdende i BT erklærer, at de er tilfredse eller meget tilfredse med den måde at arbejde på. 73 procent finder, at balancen mellem arbejdsliv og familie- og fritidsliv er god.

Set med arbejdsgiverens øjne er det sunde hjemmearbejde også en god ting. Til nyhedstjenesten ZDNet siger ledelsen i British Telecom, at selskabet nyder godt af øget effektivitet, høj arbejdsmoral og lavere sygefravær.

Glip af samvær og forfremmelse
Men selvom fordelene dominerer, er det naturligvis ikke udelukkende rosenrødt at arbejde på distancen.

De britiske undersøgelsesdeltagere fortæller nemlig også, at man kan komme til at føle sig isoleret derhjemme. Der er dage, hvor de savner at være til stede i et fagligt fællesskab. De kan også føle, de mangler det sociale samvær med kollegerne.

Nogle frygter også at gå glip af forfremmelser eller andre anerkendelser fra deres ledere. De føler, det er svært at være synlig nok som distancemedarbejder. Man er måske "ude af øje, ude af sind."

Desuden svarede nogle, at de føler, at distancearbejdet mere eller mindre forringer deres livskvalitet, fordi det samtidig fører til, at arbejdstiden løber løbsk og resulterer i massivt overarbejde.

For 69 procents vedkommende er deres ugentlige arbejdstid steget, siden de fik hjemmearbejdsplads. Og for 45 procent af disse, er der tale om mere end ni timers ekstra arbejde om ugen.

Antallet af distancearbejdere i Europa er fordoblet de sidste tre år. Nu har 20 millioner europæere en hjemmearbejdsplads - det svarer til 7,4 procent af arbejdsstyrken.

Relevante links:

Sustainable Teleworking - et forskningsprojekt om distancearbejde finansieret af EU.

Rapporten om erfaringerne med telearbejde i British Telecom (i pdf-format)

Spørgeskemaet som BT-medarbejdere besvarede

IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Premium
Med de japanske ejere i ryggen skal KMD's løsninger nu for alvor ud i verden: Her er topchef Eva Bernekes plan
Interview: KMD er med sine nye japanske ejere godt på vej ud på verdensmarkedet. Nu skal KMD's softwareløsninger for alvor udover stepperne. Se topchef Eva Bernekes plan her.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC – styrken af en hybrid cloud strategi
Cloud computing er blevet en integreret del af forretningsstrategi og it-arkitektur for mange virksomheder i løbet af det sidste årti. Brugen af cloud er blevet udbredt, fordi virksomheder vil indføre nye forretningsmodeller, udtrække værdifuld indsigt fra enorme datamængder, håndtere krævende arbejdsbelastninger, levere nye produkter hurtigere og opnå konkurrencemæssige fordele. Men cloudadoption har også introduceret nye udfordringer. Denne undersøgelse af virksomhedens it-kunder fremhæver de største udfordringer med offentlig cloud.