Artikel top billede

Ballmer: Microsoft skal udvikle meget mere

Microsoft har måske netop lanceret Windows 8, men ambitionerne for Windows-familien er langt større. Se hvordan Microsoft vil lokke udviklere og styre hardwaren.

Los Angeles: Mens Microsoft kan fejre over 500.000 downloadede udgaver af Windows 8 Deverloper Preview på under 24 timer, gik direktør Steve Ballmer på scenen i Los Angeles.

Han understregede, at Microsofts succes er tæt knyttet til Windows, men benyttede også lejligheden til at slå fast, at Windows er mere end Windows 8, men strækker sig fra telefonerne med Windows Phone til cloud-løsnigen Windows Azure.

Mest interessant var måske Ballmers understregning af hardware- og softwareudviklernes centrale rolle i Microsofts fremtid. For hvor Microsoft, måske med rette, er blevet beskyldt for at være mere salgs- end udviklingsdrevet, så har de sidste par år budt på et lidt famlende skifte tilbage mod den position som førende it-firma, Microsofts størrelse egentlig berettiger til.

Eller som Steve Ballmer sagde under sin keynote onsdag: "Vi vil have dem alle sammen, alle udviklerne: De 14-årige, de kæmpe firmaer, hardwareudviklerne, folk der koder lidt om aftenen efter arbejde og alle de andre, der koder."

Centralt i Microsofts strategi står ud over udviklerne også en mere offensiv satsning på hardware gennem både egenudvikling, som med Xbox/Kinect og gennem partnere som HTC, Samsung og Nokia på mobilområdet.

Ballmer benyttede desuden lejligheden til at slå fast at: "Vi vil arbejde meget tættere med hardware-udviklere for at skabe den fremtid, vi ønsker."

Det betyder, at Microsoft offensivt vil involvere sig for at sikre, at firmaets produkter giver brugerne den bedst mulige oplevelse. Det er ellers et område, hvor Apple har stået stærkt og næste uimodsagt. Netop fordi Apples ejerskab af både hardware og software har ladet dem forme nyskabende brugeroplevelser.

Ballmer slog derfor på, ligesom samtlige andre Microsoft-chefer på Build-scenen i Los Angeles, at muligheden for at køre Windows på en ARM-baseret maskine er central i strategien om at få Windows til at strække sig fra telefonen i lommen til det underjordiske datacenter et sted i Dublin. Og det på en måde, så både udviklere og it-afdelinger ikke skal kæmpe med utallige systemer, siloer og brugerflader.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Cybersikkerhedsprofessoren har ét ønske til sit arbejdsliv - I over 20 år er det lykkedes: "Dér besluttede jeg mig for, at den afhængighed ville jeg forsøge at undgå"
Der er én ting, som professor i cybersikkerhed Jens Myrup Pedersen ikke vil have skal overtage sit arbejdsliv. I mere end 20 år er det lykkedes ham at holde fast i sin beslutning, som han tog allerede før, han begyndte sin karriere i it-verdenen.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.