Artikel top billede

Smugkig: Nye fede business-funktioner til din iPhone

Den næste version af styresystemet til iPhone og iPad, iOS 5, er lige på trapperne. Her er de mest interessante nye funktioner til alle os, der bruger vores iPhone i det daglige arbejde.

Nu sker det.

Snart kommer den næste version af styresystemet til iPhone og iPad, iOS 5, på gaden.

Ifølge rygterne vil iOS 5 ligge klar til gratis download i de første dage af oktober, hvor også den næste udgave af iPhone forventes at ramme de amerikanske butikshylder.

Men du kan naturligvis også installere iOS 5 på din iPad og din gamle iPhone 4 og 3GS.

IOS 5 vil være pakket med nye fede funktioner, som både kan bruges til fri leg og hårdt arbejde, og på de følgende sider fremhæver vi de funktioner, der især glæder os, der bruger vores iPhone som arbejdstelefon.

Sådan kan du planlægge bedre med iOS5

Kalenderen bliver bedre 
Ikke alle brugere er helt tilfredse med Apples standard-kalender til iPhone og iPad. 

Det kan blandt ses ved den lange række af kalender-alternativer, der findes i Apples App Store. 

Men med lanceringen af iOS 5 får kalenderen en række mindre tiltrængte opdateringer. 

Her bliver det blandt andet muligt at dele sin kalender med kolleger, familie og venner. 

Den opdaterede kalender giver dig også et bedre overblik over dine aftaler langt ude i fremtiden. 

På din iPad kan du nemlig se din kalender for et helt år af gangen, hvis du vender iPad'en i landskabs-position. Gør du det samme på din iPhone, får du som noget nyt mulighed for at kalde en ugeoversigt frem. Indtil videre har iPhonen kun haft en dags- og månedsoversigt. 

Har du tidligere glemt aftaler, fordi du ikke har fået indstillet alarmen i din kalender, er der også hjælp at hente i iOS 5. Du behøver nemlig ikke længere at indstille en alarm, hver gang du opretter en aftale. I stedet kan du blot indstille kalenderen til altid at afgive en alarm 30 eller 60 minutter før en aftale i kalenderen.

Lav huskelister uden at installere apps 
Det bliver nu ultralet at lave lister, der husker dig på dine daglige gøremål. 

Her i spalterne har vi tidligere omtalt den succesfulde og meget velfungerende app Wunderlist, der lader dig oprette huskelister på din mobiltelefon, iPad og computer. Men Wunderlists popularitet blandt Apple-brugere kan blive kortvarig.

Det skyldes, at din iPhone og iPad nu får sin egen indbyggede såkaldte 'Reminder-funktion', der tegner yderst lovende.  

Funktionen har et simpelt layout, der minder om det, du finder i Apples note-app, som du muligvis tidligere har brugt til at skrive huskelister i. Men med Reminder-funktionen bliver det mere strømlinet at lave huskelister, som du let kan krydse af, når de er fuldført. 

Du kan desuden sætte påmindelser på dine huskelister, så du ikke glemmer dine gøremål.  

Skal du ringe til banken klokken 14, kan du sætte din iPhone til at minde dig om det. Men ikke nok med det - du kan også bruge telefonens indbyggede GPS til at lave geografiske påmindelser. 

Det vil sige, at du eksempelvis kan lave en påmindelse, der får din indkøbsliste til at dukke op, når du træder ind i den lokale Føtex, og du kan få en huskeliste med de mest presserende arbejdsopgaver til at dukke op på din telefon, når du træder ind ad døren på arbejdet om morgenen.

Twitter bliver så let som sms og e-mail 
Har Twitter noget med forretning at gøre? 

Ja, sociale netværk som Twitter er ikke bare sjov og ballade. Som vi tidligere har beskrevet, kan Twitter både bruges til at markedsføre dig selv og din virksomhed. 

Derfor er det også super-lækkert, at Twitter nu bliver integreret direkte i iOS 5. Det betyder blandt andet, at du kan tage et billede med din telefon og vælge at poste det på Twitter uden først at åbne en særlig app. Det vil virke på samme måde, som når du vælger at sende billedet via mms eller e-mail. 

Du slår Twitter-appen til under indstillings-menuen i din iPhone. Her finder du menupunktet, der hedder Twitter. Herfra kan du vælge at installere den officielle Twitter-app, og når du har gjort det, skal du blot indtaste dit brugernavn og kodeord, før du er klar til at bruge Twitter.

Lav "Powerpoints" trådløst fra din iPad

Spejl din iPad på tv'et med Airplay 
Med iOS 5 bliver det muligt at spejle skærmen på din iPad2 (og muligvis også den kommende iPhone 5) direkte op på dit tv. 

På nettet taler spil-entusiaster begejstret om funktionen, der gør det muligt for dem at spille iPad-spil på en stor skærm. Men mere væsentligt er det, at du nu kan skyde dine præsentationer fra blandt andet Apples Powerpoint-pendant, Keynote, trådløst op på din tv eller en projektor. 

Dermed er det slut med at stå foroverbøjet over en computer, når du skal holde et foredrag. I stedet kan du frit vandre rundt på scenen og styre showet fra din iPhone eller iPad imens. 

Indtil videre virker spejling med Airplay dog kun med iPad 2. 

Angiveligt skyldes det, at det er en krævende funktion, der kun virker gnidningsløst med iPad 2's kraftfulde A5-processor. 
Rygtet vil dog vide, at den kommende iPhone 5 er udstyret med en A5-processor magen til den, der sidder i iPad'en, hvilket giver grund til at tro, at Airplay-funktionen også vil virke med den næste iPhone.  

Desværre kræver Airplay spejling også, at du har en Apple-tv-boks, der endnu ikke kan købes i Danmark. Til gengæld kan du erhverve dig en i blandt andet Tyskland, hvor den sælges for cirka 900 kroner (119 euro). I USA er prisen omkring 550 kroner (99 dollar).

Der har desuden været spekuleret i, at der i fremtiden vil komme tv med indbygget Airplay-funktion, hvilket vil betyde, at du ikke er tvangsindlagt til at købe Apple TV.

Send beskeder gratis med iMessage 
Indtil for få år siden var BlackBerry den ukronede konge af business-telefonerne. Og en af de mest populære funktioner på BlackBerry-telefonerne er BlackBerry Messenger (BBM), hvor du gratis kan sende tekstbeskeder, videoklip, visitkort og meget andet mellem BlackBerry-mobiler.  

Det har Apple mere eller mindre kopieret med iMessage-funktionen i iOS 5, der kan vise sig at afløse sms og e-mail-beskeder som den foretrukne måde at sende beskeder på blandt Apple-brugere.  

IMessage har også en gruppe-funktion, der gør det muligt for en hel gruppe af personer at skrive med hinanden på samme måde, som hvis de havde en gruppe-chat i et chatprogram.  

I første omgang kommer iMessage til iPhone og iPad, men der går også rygter om, at Apple arbejder på en iMessage-app til Mac-computere.

Og meget, meget mere 
Ud over de fem funktioner, som vi har nævnt herover, kommer der naturligvis en hel bunke af nye funktioner. En af de mest banebrydende er Apples nye iCloud-service, der gør det let at synkronisere dokumenter, kalenderaftaler, musik og meget andet på tværs af Apple-enheder. 

Men også det nye Notification Center (påmindelsescenter) vil udgøre en mindre revolution i forhold til de tidligere versioner af iOS. 

Den grimme blå firkant, der i dag fortæller os, når vi eksempelvis har modtaget en sms-besked eller har en aftale i kalenderen, er snart fortid. I stedet bliver denne type påmindelser nu vist øverst i skærmen. Når påmindelsen dukker frem, kan du med et enkelt strøg ned af skærmen kalde hele dit Notification Center frem, hvor du får et overblik over alle de seneste påmindelser og hændelser. 

En anden og mere beskeden, men også ret overset, funktion er muligheden for at få LED-blitzen på telefonens kamera til at blinke, når du eksempelvis modtager en sms-besked. Det er især en fordel for hørehæmmede, men kan også være en smart lille funktion, hvis du sidder i et møde eller til et foredrag, hvor støjende telefoner ikke er velset.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital