HP-topchef Leo Apotheker tæt på fyreseddel

HP's bestyrelse mødes i dag for at drøfte en mulig fyring af selskabets topchef, Leo Apotheker. Se her hvorfor.

HP's øverste chef, administrerende direktør Leo Apotheker, er tæt på en fyreseddel efter at have været den øverste mand i firmaet i under et år.

Ifølge det anerkendte nyhedsbureau Bloomberg mødes HP's bestyrelse torsdag for at drøfte en mulig fyring af Leo Apotheker, der blev ansat i september 2010, efter han i februar 2010 blev fyret som topchef i SAP.

Bloomberg citerer unavngivne kilder.

Leo Apotheker har i løbet af sin relativt korte tid i chef-kontoret truffet en række meget drastiske og store beslutninger, der massivt har påvirket hele HP's forretning.

Han blev ellers ansat med en klar forventning om, at han skulle fokusere i en bestemt retning. Det kan du læse mere om her.

Ind efter sex-skandale
Leo Apotheker afløste den ellers succesrige Mark Hurd, der for et års tid siden blev tvunget fra posten på grund af en sex-relateret bestikkelsessag, som du kan læse om her.

Før ham stod Carly Fiorina i spidsen for HP. Hun røg ud af selskabet efter stor utilfredshed med resultaterne af hendes beslutning om at købe Compaq i det, der dengang var teknologiverdenens ubetinget største opkøb.

Alle tre topchefer har hver især stået for markante kurs-ændringer i HP.

Leo Apotheker har således besluttet, at HP enten skal trække sig helt ud af pc-markedet, hvor selskabet ellers er verdens største, eller udskille forretningsområdet i et selvstændig selskab.

I stedet skal HP sigte efter at blive langt stærkere på det lukrative software- og service-marked. Det kan du læse mere om her.

Aflivet kronjuvel
Samtidig har Leo Apotheker taget livet af HP's selskabets iPad-rival, TouchPad, ligesom fremtiden for det dyrt indkøbte styresystem WebOS er usikker.

WebOS stod ellers til at blive kronjuvelen i HP's strategi.

Alt i alt har Leo Apothekers strategier vakt bestyrtelse og uro blandt partnere, ejere og ansatte. Ingen ved rigtigt, hvor selskabet er på vej hen. Det kan du læse mere om her.

Ifølge Bloomberg har HP's bestyrelse allerede nu en kandidat i kikkerten til at overtage posten efter Leo Apotheker. Du kan læse mere om denne kandidat her.

Læs også:

HP helt bimmelim: Sejler forvirret rundt i øst og vest.

Overblik: HP vil droppe pc'erne - her er vejen frem.

Derfor vil HP stoppe med at bygge pc'er.

HP dropper TouchPad - milliarder ud med badevandet.





Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere






Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Beskyt virksomhedens data og digitale aktiver i døgndrift
Den massive stigning i antallet af medarbejder som arbejder hjemmefra samt et konstant omskifteligt digitalt trusselsbilleder stiller hele tiden nye og stigende krav til virksomhedens sikkerhedsinfrastruktur. Mange virksomheder står derfor overfor at skulle implementere løsninger medintelligent monitorering af data, infrastruktur samt fokuseret indsats for sikring af virksomhedens digitale aktiver. Men har på den anden side typiske ikke de nødvendige ressourcer, budget eller tiden til disse projekter – eller for den sagsskyld at blive afhængig af specifikke teknologier, dyre konsulentydelser og specialressourcer. En mulig strategi til at håndtere udfordringen kan være at vælge en komplet Cloudbaseret sikkerhedsplatform baseret på gennemprøvet AI-teknologi. Men hvordan kommer du godt i gang? Det får du svar på i denne hvidbog.