Artikel top billede

HP-topchef Leo Apotheker tæt på fyreseddel

HP's bestyrelse mødes i dag for at drøfte en mulig fyring af selskabets topchef, Leo Apotheker. Se her hvorfor.

HP's øverste chef, administrerende direktør Leo Apotheker, er tæt på en fyreseddel efter at have været den øverste mand i firmaet i under et år.

Ifølge det anerkendte nyhedsbureau Bloomberg mødes HP's bestyrelse torsdag for at drøfte en mulig fyring af Leo Apotheker, der blev ansat i september 2010, efter han i februar 2010 blev fyret som topchef i SAP.

Bloomberg citerer unavngivne kilder.

Leo Apotheker har i løbet af sin relativt korte tid i chef-kontoret truffet en række meget drastiske og store beslutninger, der massivt har påvirket hele HP's forretning.

Han blev ellers ansat med en klar forventning om, at han skulle fokusere i en bestemt retning. Det kan du læse mere om her.

Ind efter sex-skandale

Leo Apotheker afløste den ellers succesrige Mark Hurd, der for et års tid siden blev tvunget fra posten på grund af en sex-relateret bestikkelsessag, som du kan læse om her.

Før ham stod Carly Fiorina i spidsen for HP. Hun røg ud af selskabet efter stor utilfredshed med resultaterne af hendes beslutning om at købe Compaq i det, der dengang var teknologiverdenens ubetinget største opkøb.

Alle tre topchefer har hver især stået for markante kurs-ændringer i HP.

Leo Apotheker har således besluttet, at HP enten skal trække sig helt ud af pc-markedet, hvor selskabet ellers er verdens største, eller udskille forretningsområdet i et selvstændig selskab.

I stedet skal HP sigte efter at blive langt stærkere på det lukrative software- og service-marked. Det kan du læse mere om her.

Aflivet kronjuvel

Samtidig har Leo Apotheker taget livet af HP's selskabets iPad-rival, TouchPad, ligesom fremtiden for det dyrt indkøbte styresystem WebOS er usikker.

WebOS stod ellers til at blive kronjuvelen i HP's strategi.

Alt i alt har Leo Apothekers strategier vakt bestyrtelse og uro blandt partnere, ejere og ansatte. Ingen ved rigtigt, hvor selskabet er på vej hen. Det kan du læse mere om her.

Ifølge Bloomberg har HP's bestyrelse allerede nu en kandidat i kikkerten til at overtage posten efter Leo Apotheker. Du kan læse mere om denne kandidat her.

Læs også:

HP helt bimmelim: Sejler forvirret rundt i øst og vest.

Overblik: HP vil droppe pc'erne - her er vejen frem.

Derfor vil HP stoppe med at bygge pc'er.

HP dropper TouchPad - milliarder ud med badevandet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere