Artikel top billede

HP helt bimmelim: Sejler forvirret rundt i øst og vest

ComputerViews: Så er TouchPad'en død. Så er den ikke. Så skal pc-forretningen sælges. Eller måske ikke. Så er WebOS færdigt. Så er det ikke. HP forvirrer alt og alle.

ComputerViews: Det har aldrig været en god strategi at forvirre kunderne. Og slet ikke når man er en af verdens største it-virksomheder.

På mindre end en måned er Hewlett-Packard kommet med en stribe modsatrettede meldinger og hovsa-beslutninger i jumbo-klassen.

De modsatrettede meldinger har skabt massiv forvirring blandt kunder, investorer, ansatte, partnere og konkurrenter, der ikke aner, hvor HP vil hen, hvad planen er, og hvad de skal tro og basere deres fremtid på.

Også herhjemme er der opstået udbredt forvirring.

Store strategiske forandringer

Der har ikke været tale om mindre justeringer, men meget store, strategisk vigtige og banebrydende beslutninger for en af den globale it-industris allerstørste virksomheder.

For blot et par uger siden spærrede hele den globale it-industri øjnene op, da HP meddelte, at selskabet overvejede at skille sig af med sin pc-forretning.

Samtidig meddelte selskabet, at det efter blot 49 dage i handlen ville aflive hele sin TouchPad-satsning og bevæge sig væk fra det milliard-dyre WebOS-projekt, som selskabet ellers kort tid forinden havde udnævnt til at være en af fremtidens helt store byggesten.

HP ville dog undersøge, om det ville være muligt at tjene penge på WebOS alligevel - på en eller anden måde.

Budskabet var mudret, og det skabte undren og mange spørgsmål i branchen: Ville eller ville HP ikke ud ad denne vej?

Og hvor var roadmappen for en eventuel fremtid uden pc-forretningen, lød spørgsmålet.

Forvirringen blev total, da HP i sidste uge pludselig meddelte, at selskabet alligevel ville bygge flere TouchPad-computere, efter de sidste eksemplarer i butikkerne var blevet revet væk, da de blev sat til salg til ekstremt lave spot-priser.

Prisen på disse nye tablet-computere er dog ukendt, men det må formodes, at HP tager med i overvejelserne, at TouchPad til den oprindelig pris ikke solgte.

Afvikler og opruster det samme på samme tid

Samtidig oprustede HP på pc-salget, som selskabet ellers havde meddelt ikke var interessant længere. Sælgerne skulle sendes ud for at sælge flere pc'er til kunder, der altså (stadig) ikke ved, om pc-forretningen eksisterer om et år.

Nu skulle selskabet "sælge pc'er som bare helvede. For uanset hvad der sker, er vi stadig verdens største pc-selskab", som chefen for HP's (måske snart afviklede) pc-forretning, Todd Bradley, sagde til Reuters.

Seneste melding fra HP er, at selskabet nu - måske - sigter efter at udskille pc-forretningen i et selvstændigt selskab. Men den endelige beslutning skal først træffes i 2012.

Også når det gælder WebOS er der mudrede signaler. Først skulle WebOS drosles ned til næsten ingenting. Så har det måske alligevel en fremtid. Udviklerne er forståeligt nok begyndt at søge væk.

Straffen faldt prompte: HP's markedsværdi styrtdykkede med 20 procent. Og er siden faldet yderligere, så den siden august er faldet med næsten en fjerdedel.

Flere skandalesager

Al forvirringen kommer oven på flere skandale-sager, der har hærget HP's ledelse i de seneste år og understreget, at der er noget underliggende galt i dette enorme selskab.

Skandalesagerne tæller spionage-sagen i 2006, da privatdetektiver ulovligt telefonaflyttede HP's bestyrelse, samt den ellers succesrige topchef Mark Hurds sex-relaterede afgang og den efterfølgende uskønne sag med Oracle.

Også herhjemme har der for nylig været mystik i HP, nemlig da topchef Keld Jersild Olsen pludselig og uden forklaring forlod virksomheden i en katastrofalt dårligt håndteret exit, der skabte stor forvirring og undren.

Og nu disse mærkelige, modsatrettede meldinger i øst og vest.

Vi ved ikke, hvorfor HP flakker så vildt i sine udmeldinger, men det er nærliggende at formode, at der pågår en magtkamp blandt de øverste chefer i selskabet, der ikke kan blive enige om den retning, som HP skal tage.

Vi ved dog én ting: Det tager ikke lang tid for en ufokuseret og forvirret ledelse at lægge en virksomheds troværdighed i ruiner. Men det kan tage lang tid at bygge den op igen.

Læs også:
Derfor vil HP stoppe med at bygge pc'er.

HP vil trække sig ud af pc-markedet.

Derfor vil HP af med Microsoft og satse på nyt OS.

HP-direktør Keld Jersild Olsens katastrofale exit.

HP fortryder: Vil pludselig bygge flere TouchPads.

Danske it-chefer: Det betyder HP's pc-planer for os.

HP forsøger at berolige nervøse danske partnere.

Udgående HP-TouchPad til 500 kroner revet væk.

Danske distributører: HP-plan kan få konsekvenser.

Din HP-computer skal have helt nyt styresystem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere