Artikel top billede

Forslag: Datalogiens fader skal hædres til OL i 2012

100 årsdagen for datalogiens fader skal hædres med en noget speciel flammebærer ved de Olympiske Lege i London til næste år, mener it-forsker.

Hvis det står til den britiske datalog, Dr. James Law, så skal 100 års fødselsdagen for datalogiens fader, Alan Turing, hædres ved de Olympiske Lege i London til næste sommer.
 
Derfor har James Law nomineret den menneskelignende iCub-robot til at bære den olympiske flamme frem mod stadion på samme måde, som mennesker har gjort det i over 100 år.
 
Det skriver NewScientist.

For ung

Robotten iCub er udviklet af forskere fra Aberystwyth Universitet, hvorfra Dr. James Law til dagligt arbejder. 

Den er designet til at efterligne menneskelige bevægelser som en menneskebaby, og den vil altså godt kunne trænes op i at håndtere lidt hellig ild på en fakkel.
 
Med nomineringen som flammebærer ryger iCub i samme pulje som over 800 andre potentielle flammebærere, der er listet hos banken og sponsoreren Lloyds TSB.
 
Rent formelt står iCub dog lidt svagt i flammebærer-feltet, da reglerne angiver, at flammebærere skal leve i Storbritannien og være over 12 år.
 
Som en baby-efterligner og på grund af robottens produktions-levetid falder iCub således for aldersgrænsen. Samtidig kan det retfærdigvis også diskuteres, om iCub rent faktisk "lever" i Storbritannien.
 
En af de store helte
Dermed ser det umiddelbart ud til, at Alan Turing som en af computerteknologiens og -teoriens helt store helte ikke bliver hyldet igennem en robot-gestus, men meget kan selvfølgelig være ændret, når legene starter i den engelske hovedstad 27. juli 2012.
 
Alan Turing blev selv født den 23. juni 1912 og døde i 1954.

I de mellemliggende blot 42 år nåede den britiske matematiker at grundlægge datalogien, knække tyskernes Enigma-koder under 2. Verdenskrig og opfinde Turing-testen, der har til hensigt at afdække, om en maskine udviser intelligens på menneskeligt niveau.
 
Robotten iCub med sine to kameraer, berøringssensorer og kunstig intelligens udmærker sig netop ved, at den har indlæringskapacitet som en to-årig, når den eksempelvis skal lære at bevæge sig og lære, hvad genstande hedder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere