Artikel top billede

Forslag: Datalogiens fader skal hædres til OL i 2012

100 årsdagen for datalogiens fader skal hædres med en noget speciel flammebærer ved de Olympiske Lege i London til næste år, mener it-forsker.

Hvis det står til den britiske datalog, Dr. James Law, så skal 100 års fødselsdagen for datalogiens fader, Alan Turing, hædres ved de Olympiske Lege i London til næste sommer.
 
Derfor har James Law nomineret den menneskelignende iCub-robot til at bære den olympiske flamme frem mod stadion på samme måde, som mennesker har gjort det i over 100 år.
 
Det skriver NewScientist.

For ung

Robotten iCub er udviklet af forskere fra Aberystwyth Universitet, hvorfra Dr. James Law til dagligt arbejder. 

Den er designet til at efterligne menneskelige bevægelser som en menneskebaby, og den vil altså godt kunne trænes op i at håndtere lidt hellig ild på en fakkel.
 
Med nomineringen som flammebærer ryger iCub i samme pulje som over 800 andre potentielle flammebærere, der er listet hos banken og sponsoreren Lloyds TSB.
 
Rent formelt står iCub dog lidt svagt i flammebærer-feltet, da reglerne angiver, at flammebærere skal leve i Storbritannien og være over 12 år.
 
Som en baby-efterligner og på grund af robottens produktions-levetid falder iCub således for aldersgrænsen. Samtidig kan det retfærdigvis også diskuteres, om iCub rent faktisk "lever" i Storbritannien.
 
En af de store helte
Dermed ser det umiddelbart ud til, at Alan Turing som en af computerteknologiens og -teoriens helt store helte ikke bliver hyldet igennem en robot-gestus, men meget kan selvfølgelig være ændret, når legene starter i den engelske hovedstad 27. juli 2012.
 
Alan Turing blev selv født den 23. juni 1912 og døde i 1954.

I de mellemliggende blot 42 år nåede den britiske matematiker at grundlægge datalogien, knække tyskernes Enigma-koder under 2. Verdenskrig og opfinde Turing-testen, der har til hensigt at afdække, om en maskine udviser intelligens på menneskeligt niveau.
 
Robotten iCub med sine to kameraer, berøringssensorer og kunstig intelligens udmærker sig netop ved, at den har indlæringskapacitet som en to-årig, når den eksempelvis skal lære at bevæge sig og lære, hvad genstande hedder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?