Danske dagblade går efter Visator

Danske Dagblades Forening har indledt en fogedsag mod nyhedstjenesten Visator, som linker dybt til de danske avisers hjemmesider. Men de danske stiftere har solgt aktiviteterne til Singapore.

Danske Dagblades Forening har indledt en ny sag om såkaldte dybe links til artikler på avisernes hjemmeside.

Foreningen slæber selskabet bag nyhedstjenesten Visator, Web Intelligence Technology ApS, i fogedretten for at få stoppet tjenesten.

Den nye fogedsag kommer, efter det i sommer lykkedes aviserne at få fogedretten til at nedlægge forbud mod en anden nyhedstjeneste, Newsbooster.

Danske Dagblades Forening er utilfreds med, at nyhedstjenesterne linker systematisk til artiklerne på avisernes hjemmesider og har det som deres forretningsgrundlag.

Flyttet til Singapore
Ifølge direktøren for Danske Dagblades Forening, Ebbe Dal, er Visators udnyttelse af avisernes artikler grovere end Newsboosters. Visator sender nemlig dele af artiklerne med ud i de nyhedsbreve, som kunderne abonnerer på. Det gør Newsbooster ikke.

Ebbe Dal ser udsendelsen af selve teksten som et brud på ophavsretslovens bestemmelser om eneret.

Afgørelsen i fogedsagen mod Newsbooster gav panderynker hos Visator i sommer. De danske stiftere besluttede sig til at sælge selve udbuddet af den danske tjeneste, som i dag drives fra Singapore af andre ejere. Hvem det er, ønsker administrerende direktør Anders Nielsen fra Web Intelligence Technology ikke at oplyse, ud over at det "internationale forretningsfolk". Han henviser i stedet til Singapore-selsabet.

Anders Nielsen har svært ved at forholde sig til den fogedsag, som Danske Dagblades Forening har anlagt. Hans selskab kan ikke lukke for en tjeneste, som selskabet ikke driver, påpeger han.

- Men der er fortsat en danske adresse, konstaterer Ebbe Dal, der betegner manøvren med at sælge den danske Visator-tjeneste til udlandet som "et krumspring".

Kunderne blev mistroiske
Det danske selskab, der på Visators hjemmeside står opført som "lokal partner", driver også fortsat nyhedstjenesterne i Sverige, Schweiz, Tyskland og Storbritannien. Det ejer også teknologien bag de nyhedssøgninger, som kunderne kan abonnere på.

Anders Nielsen mener ikke, at der er noget ulovligt i selskabets forretningsmetode. Han fortæller dog, at salget af den danske tjeneste til Singapore-selskabet skyldtes fogedforbuddet mod Newsbooster.

- Vi kunne se, at vi selv kunne risikere en fogedsag, og samtidig blev kunderne mere mistroiske på grund af fogedforbuddet, forklarer han.

Anders Nielsen venter nu spændt på udfaldet af den såkaldte justifikationssag, der endelig skal afgøre sagen mod Newsbooster.

Tager et skridt ad gangen
Ifølge Ebbe Dal er der faldet domme i både Tyskland og Holland, som lægger sig op ad det danske fogedforbud, men det passer ifølge Anders Nielsen ikke.

Alligevel mener Ebbe Dal at se tegn på, at domstolene i de europæiske lande ikke vil acceptere nyhedstjenester baseret på dybe links.

- Men vi har endnu ikke fået Singapore med, konstaterer dagbladenes direktør.

Han spekulerer ikke i, hvad der skal ske, hvis det ikke lykkes at stoppe Visator gennem den danske fogedsag.

- Vi tager et skridt ad gangen, siger han.Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Staten får kæmperabat på over 360 millioner på nyt toldsystem fra Netcompany og Intrasoft: Her er den endelige pris
Netcompany og Intrasoft har barberet prisen for kommende toldsystem ned med over 360 millioner kroner. Det er mere end en halvering af udbudsprisen. Tjek prisen her.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.