Tipstjenesten lukker internet-konkurrent

OPDATERET MED RETTELSE I BUNDEN: Det nordjyske internet- og spilfirma Toplotto drejer nøglen om i denne uge efter bare et halvt års levetid. Dansk Tipstjeneste trækker Toplottos spiltilladelse tilbage og truer med en politianmeldelse.

Tipstjenesten trak i denne uge internetvirksomheden Toplottos spiltilladelse tilbage.

Det har tvunget internetselskabet til at dreje nøglen om.

Hermed har de omkring 10.000 personer, som nåede at tilmelde sig nordjyske Toplottos lottospil, deltaget i deres sidste trækning med klubben.

Ifølge Dansk Tipstjeneste skal Toplotto lukke, fordi selskabet er på kant med loven.

- Tipstjenesten har monopol på pengespil i Danmark. Toplotto har forsøgt at drive virksomhed som en form for mellemhandler. Det er ulovligt, siger Thomas Rørsig, der er informationschef i Dansk Tipstjeneste.

- Derfor har vi trukket deres spiltilladelse tilbage, og overvejer stadig, om vi skal melde Toplotto til politiet, siger han.

Tvivlsomme forretningsmetoder

Toplotto fik omkring 10.000 tilmeldinger til deres lotto-klub, hvor spillere via internettet tilmeldte sig klubben og spillede med i et fælles system.

Virksomheden ville med denne service tjene penge på at spille lotto for folk, der blot skulle indbetale et fast beløb om måneden.

- Vi havde stor succes i begyndelsen, men desværre kom vi til at udfordre Dansk Tipstjenestes monopol. Det skulle vi ikke have gjort, siger Mads Peter Veiby, der er direktør for Toplotto.

Dansk Tipstjeneste var i starten af februar ude og kritisere Toplotto for selskabets forretningsmetoder, som tipstjenesten mente var tvivlsomme.

Kritikken gik på, at Toplotto ikke fortalte spillerne, at hver gang de betalte 20 kroner, fik de kun lotto-rækker for de seks.

Firmaet beholdte med andre ord 70 procent af deltagernes indskud.

- Vi er de eneste i Danmark, der har tilladelse til at tjene penge på spil. Det har politikerne besluttet, og det står i loven.

- Vi skulle jo tjene penge. Det er dyrt at have ansatte, webservere, computere og alt det andet, der hører med til at drive en fornuftig forretning, siger Mads Peter Vejby.

Mads Peter Vejby oplyser, at sidste uges spilrunde bliver den sidste.

- De kunder, der har betalt forud, får deres penge tilbagebetalt 1. april, siger han.

RETTELSE

I den oprindelige udgave af denne artikel havde indsneget sig en fejl. Det var ikke Jan Emil Brøndum, som Computerworld Online havde talt med, men derimod direktør og medindehaver Mads Peter Vejby, som det nu fremgår af artiklen.

Computerworld Online beklager fejlen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere