Yahoo bløder i Norden

Internetportalen Yahoo klarede sig langt bedre end ventet i årets første kvartal. Men Norden skiller sig mere og mere ud med konstant røde tal, selv om det nu går den rigtige vej.

Yahoo har fulgt op på sit 2002-overskud med et resultat i årets første kvartal, der klart overgik Wall Streets forventninger. Til gengæld giver Norden fortsat underskud og skiller sig dermed uheldigt ud.

Internetportalen fik globalt et plus på 322 millioner kroner - mere end fire gange så meget som for et år siden. Omsætningen steg samtidig 47 procent til lige under to milliarder kroner.

Yahoos internationale aktiviteter giver nu samlet overskud, fremgår det af regnskabet. Men det gælder fortsat ikke i Norden, hvor presset for at levere sorte tal er større end nogensinde.

- Det er klart, at når du lige pludselig som den eneste i koncernen giver underskud, så er mange øjne rettet mod dig, siger Morten Damgaard, der er administrerende direktør for Yahoo i Norden.

Endnu et år med minus

Yahoo opgiver ikke tal for de enkelte lande, men ifølge Morten Damgaard steg omsætningen kraftigt, mens underskuddet er på vej ned. Sidste år blødte Norden med omkring 20 millioner kroner.

- Vi budgetterer også med underskud for hele 2003, men langt mindre end hos vores kolleger, siger Morten Damgaard.

Han har tidligere sat sin stilling ind på, at Yahoo i Norden går i nul ved indgangen til 2004. For selv om pengene vælter ind i USA, er der grænser for, hvor mange af dem Sunnyvale-folkene har lyst til at sende videre til København.

Yahoo har således løbende finansieret Nordens underskud, senest med en overførsel på godt en million kroner i sidste måned.

Loyale brugere er nøglen

Morten Damgaard er overbevist om, at overskuddet skal hentes hjem gennem brugerbetaling for tjenester, selv om konkurrentens betalings-community "Jubii Nation" blev et fattigt land.

- Jeg tror, at vores loyale brugere langsomt vil betale for ekstra tjenester som for eksempel større email-konti. Det vil gøre os til en rigtigt sund forretning, vurderer Morten Damgaard.

Yahoo går - i modsætning til mange andre - efter de knap så unge brugere, for eksempel med portalens hjemmeside om finansielle nyheder.

Traditionel bannerannoncering er der til gengæld ikke megen fremtid i, mener Morten Damgaard. I hvert fald ikke i Danmark, hvor online-annoncepriserne er de laveste blandt alle Yahoos europæiske markeder.

- Vi kan måske tjene lidt på det i fremtiden, men jeg tør ikke sige, at bunden er nået. Vi har haft fordel af en rig onkel i Amerika, men tilstanden er ikke sund for branchen, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere