Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Torben Bonde er vindmøllekæmpen Vestas' it-chef. Han er også Årets CIO, og i dag holdt han tale på Top 100-konferencen i forbindelse med kåringen af årets bedste it-virksomheder. Foto: Torben Klint

Vil du score kassen? Sådan sælger du it i stor skala

Hvis du vil sælge it-løsninger til et kæmpefirma som Vestas, må du følge nogle helt klare spilleregler, forklarer Danmarks bedste it-chef, Torben Bonde. Se hans regler her.

Torben Bonde, it-chef hos Vestas, var en af talerne på dagens Top 100-konference, hvor Danmarks bedste it-virksomhed blev kåret.

I juni vandt han selv titlen som Årets CIO - altså landets bedste it-chef.

Derfor var der spidse ører på de mange fremmødte it-leverandørere, da Torben Bonde forklarede spillereglerne for virksomheder, der gør sig forhåbninger om at lave en aftale med vindmøllegiganten.

Vestas har 21.000 medarbejdere i 80 lande, der bruger 19.000 pc'ere og bærbare computere, og så har virksomheden den tredjestørste kommercielle supercomputer i verden, der bruges til at udregne vindforhold.

Et ægteskab

Torben Bonde fortæller forsamlingen, at næsten halvdelen af hans omkostninger går til eksterne leverandører og samarbejdspartnere. Derfor er et tæt samarbejde nødvendigt.

"Der er i virkeligheden tale om et ægteskab," siger han og lægger vægt på nøgleord som forståelse, interesse og tilgivelsesevne.

"Virksomhederne skal kende os. Jeg fik for eksempel et brev, hvor nogen ville hjælpe os med at skifte fra XAL til Dynamics. Interessant, men vi har ikke kørt XAL siden 2001. Virksomhederne skal gøre deres hjemmearbejde," slår Torben Bonde fast.

Han fortæller også, at han ikke gider at modtage mails og breve, der ikke er målrettet til ham eller virker sjuskede.

"Især ikke, hvis de ikke kan stave mit navn og staver Bonde med et 'u'," siger han bestemt.

Det må du aldrig gøre

Du skal heller ikke sende alle mulige spørgeskemaer og undersøgelser til Vestas, for den slags har de ikke tid til, siger Torben Bonde.

Derfor vil han heller ikke deltage i møder, bare fordi din administrerende direktør er i byen.

Du skal heller ikke ringe rundt til hele Vestas-koncernen for at sælge dit budskab - hold dig til kontaktpersonen.

Det forventer Vestas

Torben Bonde forklarer, at følgende er det vigtigste, hvis en virksomhed ønsker at indgå en aftale:

Der skal være tale om et langt forhold med gensidig respekt.

"Vi skal også behandle leverandørerne ordentligt og ikke spille Karl Smart over for dem", siger Torben Bonde, som gerne irettesætter medarbejdere, der ikke behandler samarbejdspartnere pænt.

Desuden er det vigtigt for Vestas, at virksomheden får adgang til de rigtige mennesker, og at både kvalitet og pris skal være rigtige.

"Vi vil også hellere have, at I siger nej, end at vi får jer lokket ud i et eller andet, I ikke kan klare," siger it-chefen til de mange fremmødte.

Læs mere: Alt om Top 100 2011. Siden opdateres løbende.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.