BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

Ny hukommelse gør smartphones hurtigere

LPDDR3 tager snart over efter LPDDR2 og vil få kommende tablet-pc og smartphone til at køre hurtigere og bruge mindre strøm.

Computerworld News Service: Den næste generation af strømbesparende RAM til mobile enheder vil hjælpe til at øge hastigheden for tablet-pc'er, smartphones og bærbare og vil muligvis være at finde i nye produkter sidst i 2012, mens udbredelsen for alvor vil tage fart i løbet af 2013, vurderer analytikere torsdag.

Low-power (LP) DDR3-hukommelse får en højere båndbredde, hvilket ifølge analytikere kan give tablet-pc'er og smartphones en bedre ydelse og længere batterilevetid. Standardiseringsrådet JEDEC (Joint Electron Device Engineering Council) definerer specifikationerne for LPDDR3, som vil minde meget om den almindelige DDR3 SDRAM, der er at finde i mange konventionelle pc'er i dag.

Den nye mobile hukommelse vil erstatte LPDDR2, som i dag sidder i smartphones og tablet-pc'er såsom Apples iPad.

Samsung Electronics offentliggjorde i denne uge at have udviklet et LPDDR3 SDRAM-modul på fire gigabyte, som hukommelsesproducenten kalder for branchens første. Denne mobile hukommelse kan overføre data ved 1.600 megabit per sekund, hvilket er 1,5 gange hurtigere end LPDDR2, samtidig med at bruge 20 procent mindre strøm.

Tablet-pc'er og smartphones får brug for hurtigere hukommelse, i takt med at enhederne anvendes til mere og mere krævende opgaver, påpeger Mike Howard, der er ledende analytiker indenfor DRAM og hukommelse hos IHS iSuppli.

"Hvad angår visning og optagelse af video i HD, så bliver det en bedre oplevelse med LPDDR3 på grund af den højere båndbredde," fremhæver Howard.

Mobil-hukommelse er vigtig i forhold til at gøre det lettere for enhederne at multitaske. Mens hardwarefremskridt såsom hurtigere processorer kan give skærme med højere opløsning, så vil LPDDR3 sørge for, at du mere flyende kan skifte mellem videoer, telefonopkald og andre applikationer, forklarer Howard.

Udover en bedre ydelse så er LPDDR3-hukommelse designet til at bruge mindre strøm end sin forgænger, påpeger Dean McCarron, der er ledende analytiker hos Mercury Research. Kombinationen af lavt strømforbrug og højere båndbredde kan forlænge tablet-pc'ers og smartphones batterilevetid, forklarer han.

"Det lavere strømforbrug giver umiddelbare fordele på alle områder," fremhæver McCarron.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Løbet er kørt for Intels lynhurtige lager-teknologi ’Optane’: Aflives om kort tid
Det er slut med de lynhurtige Optane-ssd diske til desktop-pc'er. Om godt en måned er løbet helt kørt.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.