Ny videnskabs-minister: For tidligt at sige noget

En kortfattet videnskabsminister er klar til at blive præsenteret for dronning Margrethe II. Hvis han da ellers når frem i tide.

Danmark kommende videnskabsminister, Morten Østergaard (R), har allerede fra morgenstunden været en meget travl mand.

Computerworld fanger alligevel den 35-årige politiker på vej til præsentationen hos dronningen, hvor han skal hilse pænt på majestæten sammen med resten af statsminister Helle Thornings-Schmidts (S) nye ministerhold på i alt 23 ministre - inklusive hende selv og Morten Østergaard.

Kan du fortælle lidt om, hvad du har tænkt dig at gøre for at effektivisere it-området?

"Arh, det er nok lidt for tidligt endnu," lyder det fra Danmarks nye videnskabsminister.

Som Radikale Venstres leder Margrete Vestagers højre hånd ved regeringsforhandlingerne på Crown Plaza-hotellet burde han være ganske godt inde i, hvordan digitaliseringen skal finde sted i Danmark i de kommende år.

Til formiddag har Morten Østergaard dog helt andre og meget konkrete problemer at slås med.

"Lige nu prøver jeg at nå frem til Statsministeriet i tide," lyder det over telefonlinjen fra den fåmælte minister, som altså endnu ikke er klar til at fortælle it-Danmark, hvordan digitaliseringen skal skæres.

Erfaring med it-faget
Morten Østergaard blev valgt til Folketinget i 2005, efter han havde siddet i nogle meget korte perioder som midlertidigt folketingsmedlem i perioden 2002 til 2004.

Den nye videnskabsminister er uddannet cand.scient.pol. og har i flere omgange bestredet Det Radikale Venstres it-ordfører-post både alene og i parløb med det tidligere folketingsmedlem Morten Helveg Petersen.

I de radikales 2020-planer har Morten Østergaard sat et klart fingeraftryk på it-området, hvor partiet blandt andet vil have helt op mod 95 procent af danskerne selvhjulpne på nettet inden 2020, når de skal i kontakt med det offentlige.

Morten Østergaard vil modsat sine forgængere på posten altså have praktisk erfaring med it-poilitik, inden han hopper ind på bagsædet i ministerbilen.

På erhvervssiden kan Morten Østergaard skrive markedschef i en periode på fire år fra 2001 til 2005 hos Dafolo, der har specialiseret sig i blandt andet blankettrykkeri og digitale dialogsystemer mellem den offentlige sektor og borgerne.

På forlagsdelen af Dafolo udgav Morten Østergaard selv bogen "Digital forkalkning" i 2004.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.