Artikel top billede

It-branchen efter ny regering: Er vi købt eller solgt?

Der er ikke himmelhenrykt jubel i it-industrien oven på opsplitningen af it- og teleområderne på hele fire ministerier. Spørgsmålene trænger sig på.

Læs også:
It hives helt ud af Videnskabsministeriet

IT- og Telestyrelsen trækker stikket ud og lukker

Dagens første umiddelbare reaktioner omkring Morten Østergaards (R) udnævnelse til videnskabsminister var stærkt positive fra it-industrien.
 
Her er nemlig en mand, der både har praktisk erfaring med it-faget og flere års it-politisk baggrund fra folketingssalen.
 
Efter nyheden om, at it- og telefagene bliver fordelt på fire ministerier, er optimismen dalet betydeligt.
 
Skal vi le eller græde?
"Opsplitningen af it- og teleområdet efterlader en med det store spørgsmål: Er dette en op- eller nedprioritering af it og tele?" spørger direktør for ITEK, Dansk Industris it-forening, Tom Togsverd.
 
Han ved ikke, 'om man skal le eller græde', fordi den overraskende opsplitning umiddelbart er svær at se de helt store fordele i.
 
"Man kunne godt sige, at det giver god mening at placere tele-området i Vækst- og Erhvervsministeriet, fordi der så kommer en tættere koordinering mellem tele-konkurrence og -regulering. Men den nuværende, undskyld tidligere, samling af forskning, innovation og it- og teleområdet hos Videnskabsministeriet gav dog ellers fin mening," lyder det fra Tom Togsverd.
 
Frygter politiks fnidder
Heller ikke administrerende direktør i brancheforeningen IT-Branchen Morten Bangsgaard er himmelhenrykt over de nye it-politiske tider i Danmark.
 
"Vi havde høje forventninger til it- og teleområdet som drivere til vækst, men med opsplitningen af it og tele på flere ministerier er jeg bekymret for, om vi kan få indfriet ambitionerne," lyder det fra Morten Bangsgaard.
 
Han forklarer sin bekymring med, at hvis it- og tele-områderne bliver kastebolde rundt mellem flere ministerier, kan netop de to områder risikere at blive tabere i politisk fnidder og ressort-kampe mellem de fire ministerier, hvilket på ingen måde var hensigten.
 
"Taberen kan meget vel blive vækst-dagsordenen," lyder vurderingen fra Morten Bangsgaard, der dog hellere end gerne stiller sig til rådighed for samarbejde med den nye regering.
 
Giv danskerne it-færdigheder
Hos it-interesseorganisationen Dansk IT hæfter de sig ikke ved hverken personer eller ressort-fnidder på tværs af ministerier.
 
Her har foreningen derimod en klar it-ønskeliste til den nye regering.
 
Det drejer sig først og fremmest om at udbrede de bedste velfærdsteknologier til hele landet, skabe bedre it-færdigheder i befolkningen og fjerne multimedieskatten, hvilket meget tyder på bliver en realitet inden længe.
 
Derudover har Dansk IT ønsker om, at lovgivningen skal revideres til en digital verden, synliggørelse og investering i salg af offentlige data samt ikke mindst revision af den nuværende udbudspraksis, hvilket også ser ud til at være under opsejling.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?