It-branchen efter ny regering: Er vi købt eller solgt?

Der er ikke himmelhenrykt jubel i it-industrien oven på opsplitningen af it- og teleområderne på hele fire ministerier. Spørgsmålene trænger sig på.

Læs også:
It hives helt ud af Videnskabsministeriet

IT- og Telestyrelsen trækker stikket ud og lukker


Dagens første umiddelbare reaktioner omkring Morten Østergaards (R) udnævnelse til videnskabsminister var stærkt positive fra it-industrien.
 
Her er nemlig en mand, der både har praktisk erfaring med it-faget og flere års it-politisk baggrund fra folketingssalen.
 
Efter nyheden om, at it- og telefagene bliver fordelt på fire ministerier, er optimismen dalet betydeligt.
 
Skal vi le eller græde?
"Opsplitningen af it- og teleområdet efterlader en med det store spørgsmål: Er dette en op- eller nedprioritering af it og tele?" spørger direktør for ITEK, Dansk Industris it-forening, Tom Togsverd.
 
Han ved ikke, 'om man skal le eller græde', fordi den overraskende opsplitning umiddelbart er svær at se de helt store fordele i.
 
"Man kunne godt sige, at det giver god mening at placere tele-området i Vækst- og Erhvervsministeriet, fordi der så kommer en tættere koordinering mellem tele-konkurrence og -regulering. Men den nuværende, undskyld tidligere, samling af forskning, innovation og it- og teleområdet hos Videnskabsministeriet gav dog ellers fin mening," lyder det fra Tom Togsverd.
 
Frygter politiks fnidder
Heller ikke administrerende direktør i brancheforeningen IT-Branchen Morten Bangsgaard er himmelhenrykt over de nye it-politiske tider i Danmark.
 
"Vi havde høje forventninger til it- og teleområdet som drivere til vækst, men med opsplitningen af it og tele på flere ministerier er jeg bekymret for, om vi kan få indfriet ambitionerne," lyder det fra Morten Bangsgaard.
 
Han forklarer sin bekymring med, at hvis it- og tele-områderne bliver kastebolde rundt mellem flere ministerier, kan netop de to områder risikere at blive tabere i politisk fnidder og ressort-kampe mellem de fire ministerier, hvilket på ingen måde var hensigten.
 
"Taberen kan meget vel blive vækst-dagsordenen," lyder vurderingen fra Morten Bangsgaard, der dog hellere end gerne stiller sig til rådighed for samarbejde med den nye regering.
 
Giv danskerne it-færdigheder
Hos it-interesseorganisationen Dansk IT hæfter de sig ikke ved hverken personer eller ressort-fnidder på tværs af ministerier.
 
Her har foreningen derimod en klar it-ønskeliste til den nye regering.
 
Det drejer sig først og fremmest om at udbrede de bedste velfærdsteknologier til hele landet, skabe bedre it-færdigheder i befolkningen og fjerne multimedieskatten, hvilket meget tyder på bliver en realitet inden længe.
 
Derudover har Dansk IT ønsker om, at lovgivningen skal revideres til en digital verden, synliggørelse og investering i salg af offentlige data samt ikke mindst revision af den nuværende udbudspraksis, hvilket også ser ud til at være under opsejling.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Boozt.com har med CTO Jesper Brøndum i spidsen udviklet sine 15 vigtigste it-systemer helt selv: "Vi er simpelthen nødt til at være i kontrol"
Om få dage går e-handelsgiganten Boozt.com på børsen i Danmark. CTO Jesper Brøndum har stået i spidsen for at udvikle 15 af selskabets kernesystemer selv. "Det er vores kerneprocesser, som vi gerne selv vil have kontrol over, og derfor har valgt selv at bygge. Vi har eksempelvis bygget vores eget finanssystem," fortæller han.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hvor klogt er dit netværk?
Er dit netværk klar til fremtiden? Nye tider kræver fleksibilitet. I denne eGuide får du en håndfuld konkrete eksempler på, hvordan du kan optimere og fremtidssikre virksomhedens netværk.