Artikel top billede

Det skal være nemmere at lande offentlige it-ordrer

De nuværende it-udbudsregler er alt for bøvlede for små og mellemstore virksomheder.

EU-udbudsreglerne for at byde ind på offentlige it-projekter har længe været en dyr, bøvlet og juridisk jungle at kaste sig ud i, hvad enten man er en lille, mellemstor eller sågar stor dansk it-virksomhed.

Derfor vil politikerne på Christiansborg have ændret reglerne både nationalt og på EU-niveau, når Danmark sætter sig i formandsstolen for EU om et lille halvt års tid.

Det fortæller Venstres it-ordfører, Michael Aastrup Jensen, til Computerworld, efter et møde mellem it-industrien og politikere fra begge fløje på Christiansborg i går.

"Jeg vil sørge for, at alle de indspark, vi fik fra it-branchen i går, bliver samlet sammen til et whitepaper. På den måde har vi noget at arbejde videre på," siger Michael Aastrup Jensen.

Skal klagenævnet fjernes?

Konkret fremhæver Michael Aastrup Jensen, at Klagenævnet for Udbud skal kigges efter i sømmene som noget af de første.

"På nuværende tidspunkt er det alt for nemt at klage, og det er nærmest standardreaktionen, at nogen klager over udbuddene, hvilket forsinker beslutningsprocesserne," fortæller Venstre-politikeren.

Han vil dog ikke gå så vidt som at love, at klagenævnet bliver sløjfet fremover.

"Jeg hørte ikke en eneste, der gerne ville beholde Klagenævnet for Udbud. Men vi skal nøje overveje, om et klagenævn er den rigtige løsning," forklarer Michael Aastrup Jensen.

Bagatelgrænsen skal forhøjes

Samtidig vil politikerne også have forhøjet bagatelgrænsen for, hvornår et it-projekt skal i udbud.

På nuværende tidspunkt ligger grænsen på knap en million kroner for statslige it-udbud, mens grænsen er på 1,4 millioner kroner ude i kommunerne.

"Når der skal udarbejdes en løsning til 1,8 millioner kroner, virker det nærmest absurd, at 32 forskellige selskaber skal opfylde omfattende standardkrav for overhovedet at komme i betragtning til at få opgaven. Det skal vi også have kigget på," lyder det fra Michael Aastrup Jensen.

Han indskyder samtidig, at virksomheder fremover næppe skal tvinges til at udfylde "flere tusinde" kriterier, der kræver dyr advokat- og konsulentbistand, når de sender deres tilbud ind til offentlige myndigheder.

Michael Aastrup Jensen oplyser, at forslagene fra Dansk IT og IT-Branchen også fik positive ord med på vejen fra den røde blok, så der er åbnet mulighed for et nationalt kompromis for at få indført lettere og mere fleksible udbudsregler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere