Artikel top billede

Ny videnskabs-minister: For tidligt at sige noget

En kortfattet videnskabsminister er klar til at blive præsenteret for dronning Margrethe II. Hvis han da ellers når frem i tide.

Danmark kommende videnskabsminister, Morten Østergaard (R), har allerede fra morgenstunden været en meget travl mand.

Computerworld fanger alligevel den 35-årige politiker på vej til præsentationen hos dronningen, hvor han skal hilse pænt på majestæten sammen med resten af statsminister Helle Thornings-Schmidts (S) nye ministerhold på i alt 23 ministre - inklusive hende selv og Morten Østergaard.

Kan du fortælle lidt om, hvad du har tænkt dig at gøre for at effektivisere it-området?

"Arh, det er nok lidt for tidligt endnu," lyder det fra Danmarks nye videnskabsminister.

Som Radikale Venstres leder Margrete Vestagers højre hånd ved regeringsforhandlingerne på Crown Plaza-hotellet burde han være ganske godt inde i, hvordan digitaliseringen skal finde sted i Danmark i de kommende år.

Til formiddag har Morten Østergaard dog helt andre og meget konkrete problemer at slås med.

"Lige nu prøver jeg at nå frem til Statsministeriet i tide," lyder det over telefonlinjen fra den fåmælte minister, som altså endnu ikke er klar til at fortælle it-Danmark, hvordan digitaliseringen skal skæres.

Erfaring med it-faget

Morten Østergaard blev valgt til Folketinget i 2005, efter han havde siddet i nogle meget korte perioder som midlertidigt folketingsmedlem i perioden 2002 til 2004.

Den nye videnskabsminister er uddannet cand.scient.pol. og har i flere omgange bestredet Det Radikale Venstres it-ordfører-post både alene og i parløb med det tidligere folketingsmedlem Morten Helveg Petersen.

I de radikales 2020-planer har Morten Østergaard sat et klart fingeraftryk på it-området, hvor partiet blandt andet vil have helt op mod 95 procent af danskerne selvhjulpne på nettet inden 2020, når de skal i kontakt med det offentlige.

Morten Østergaard vil modsat sine forgængere på posten altså have praktisk erfaring med it-poilitik, inden han hopper ind på bagsædet i ministerbilen.

På erhvervssiden kan Morten Østergaard skrive markedschef i en periode på fire år fra 2001 til 2005 hos Dafolo, der har specialiseret sig i blandt andet blankettrykkeri og digitale dialogsystemer mellem den offentlige sektor og borgerne.

På forlagsdelen af Dafolo udgav Morten Østergaard selv bogen "Digital forkalkning" i 2004.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere