Artikel top billede

Foto: Ernst Tobisch.

4G udløser ny pris-krig: TDC og Telia i infight

Samme dag, som TDC åbner sit 4G-net, dumper Telia prisen til det halve.

Ledelsen hos TDC er sendt i tænkeboks.
 
TDC åbnede mandag sit 4G-mobilnet, der giver hurtigere mobilt bredbånd, i landets 10 største byer.
 
Det skulle have været dagens store mobilhistorie, men Telia havde udset sig samme dag til at åbne for sine 4G-master i hele 69 af landets byer, ud over de fire eksisterende: København Aarhus, Aalborg og Odense.
 
Samtidig går Telia ud i markedet med en introduktionspris på 4G-mobilt bredbånd til 199 kroner for 30 gigabytes data, dækning i 73 byer og op til 80 megabit per sekund i download-hastighed.
 
TDC tager derimod 399 kroner for et produkt med mindre data og lavere dækning, og heller ikke hastigheden er bedre hos TDC.
 
"Den holder ikke, så TDC justerer formentlig sin introduktionspris," vurderer aktieanalytiker Poul Ernst Jessen fra Danske Markets. 
 
Presser TDC's fastnet-bredbånd
Telias tilbud indebærer, at kunder, der køber abonnement inden 13. november, fortsætter med at betale 199 kroner efter kampagneperioden.
 
"Det afgørende for TDC bliver nu, om selskabet skal gå ned til 199 kroner i en introduktionsperiode ligesom Telia, eller om selskabet skal vente en måned og håbe på, at Telia hopper op på 399 kroner," siger Poul Ernst Jessen.
 
Selvom 4G-produktet bliver solgt som op til 80 megabit hos selskaberne, så vil kunderne formentlig ikke opleve hastigheder højere end 40 megabit. Ikke desto mindre er det hastigheder, som overgår flere xDSL-produkter, hvor bredbånd leveres via telefonstikket.
 
"TDC's hovedpine er, at hvis selskabet går ud og matcher Telia, så truer de xDSL-produktet, men holder TDC fast i prisen, så lader de Telia få alle overskrifterne den næste måned," siger Poul Ernst Jessen. 

De seneste år har bredbånd via telefonstikket, xDSL, ligget nogenlunde stabilt omkring 1,2 millioner abonnementer, mens mobilt bredbånd er stormet frem til 800.000 abonnementer.

Telia dækker nu 50 procent af danskerne med 4G, mens TDC's dækning omfatter 28 procent af befolkningen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere