Artikel top billede

Dell garanterer: Vi dropper aldrig pc'erne

Dell vil aldrig følge efter IBM og - måske - HP og droppe produktionen af pc'er. Se her hvorfor.

Dell World, Austin, Texas: Det kan meget vel være, at de øvrige store service-leverandører i verden som IBM og HP ikke har den store fidus til bygge pc'er og kæmpe fra dag til dag i et så presset marked med en så lille indtjeningsmargin.

Men det har Dell.

Sådan lyder det fra Michael Dell, som Computerworld mødte onsdag aften under forberedelserne til åbningen af den første store Dell-konference, Dell World, der torsdag løber af stablen i Michael Dells hjemby, Austin.

Dell er i fuld sving med at dreje hele selskabet over i retning af service-markedet, der er betydeligt mere lukrativt end pc-markedet, hvor der kæmpes fra hus til hus på især priser.

"Vi går stadig op i klient-enhederne," siger Michael Dell.

Han peger på, at pc-markedet, uanset hvordan man vender og drejer det, er et vækstmarked, hvor det samlede antal af enheder i verden ventes at stige løbende.

"Der er jo ingen tvivl om, at klient-enheden forandrer sig, men pc'en forsvinder ikke. Den vil folk stadig anvende som en del af deres samlede løsning," siger han.

Selv om indtjenings-marginerne på pc-salget er langt lavere end i service-markedet, er pc'en vigtigt for Dell af flere grunde.

Blandt andet mener Michael Dell ikke, at Dell kan levere troværdige end-to-end løsninger til erhvervskunderne uden selv at producere pc'er, som desuden vil blive dyrere at indkøbe, hvis ikke Dell byggede dem selv.

Samtidig er pc'en for brugerne en af de primære indgange til hele teknologi-verdenen, og det er vigtigt for salget af udstyr og løsninger til erhvervslivet, der holder nøje øje med, hvad brugerne anvender derhjemme.

"Pc'en er en meget stor følelsesmæssig forbindelse for kunderne, og fundamentet for os er klient-forretningen. Den er selvfølgelig meget bredere i dag, end den har været tidligere, men vi kunne ikke drømme om at tage den væk," siger Michael Dell.

Læs også: Dells udfordring: At genføde sig selv som noget andet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere