Google Apps vs. Office 365: Det kan de bruges til

Stadig flere virksomheder rykker deres mail-løsninger og
kontorpakker op i skyen hos enten Google eller Microsoft. Få overblikket over de to selskabers cloud-produkter.

Læs også:

Test: Microsofts Office 365 versus Googles Apps

Sådan vil Microsoft og Google få dig som cloud-kunde

Cloud computing: Sådan fungerer det


Et stort antal virksomheder vil i de kommende år skrotte deres lokale eller hostede mail-servere og i stedet satse på en cloud-løsning.

Det er hovedbudskabet i en Gartner-rapport, der blev udgivet i sidste måned. Den tager pulsen på markedet for cloud-baserede mail-løsninger, der i dag kun har tre til fire procent af det samlede marked, men ventes at udgøre omkring 20 procent i 2016 og 55 procent i 2020.

Gartner peger på, at det kun er Microsoft Exchange og Googles Gmail, der har hentet markedsandele i de senere år, mens Novell GroupWise og IBM Lotus Notes/Domino har tabt markedsandele.

Analytiker Matthew Cain skriver i rapporten, at Googles virksomhedsløsning efter fem år på markedet nu har så mange kunder, at den må betragtes som en ligeværdig konkurrent til Microsofts Exchange Online.

"Mens Gmails andel af markedet for virksomhedskunder i øjeblikket ligger på omkring en procent, har den (tjenesten, red.) næsten halvdelen af markedet for cloud-email til virksomheder," lyder det fra Matthew Cain.

Microsoft versus Google
Samtidig med Googles fremmarch har Microsoft dog også været i gang med udviklingen, og Redmond-selskabet kunne således tidligere i år lancere Office 365 med blandt andet Exchange Online.

Der er dermed lagt op til hård kamp mellem de to selskaber i de kommende år, vurderer Gartner.

"Kappestriden vil gøre det svært for andre leverandører at konkurrere direkte inden for cloud-email og collaboration," forklarer Matthew Cain i sin analyse.

Det to selskabers cloud-produkter har forskellige styrker og svagheder, og det kræver naturligvis en nærmere behovsanalyse, før du kan konkludere, hvad der er bedst for dig og din virksomhed.

Det indeholder de to løsninger
Microsofts Office 365 og Google Apps er begge cloud-løsninger, men alligevel ganske forskellige.

Mens Googles løsning er rent cloud-baseret, er det med Microsofts Office 365 meningen, at cloud-elementerne skal integreres med den traditionelle Office-pakke, som installeres lokalt.

Office 365 fra Microsoft indeholder cloud-versioner af Office, Sharepoint, Exchange og Lync - samt altså selve Office-pakken, der installeres lokalt.

Google Apps indeholder tilsvarende søgeselskabets bud på en online-kontorpakke, dokumenter, og Gmail for Business, der også indeholder unified communications-løsninger.

I tabellen herunder kan du se, hvad du helt præcist får pengene hos de to selskaber (klik på billedet for at se det i stor størrelse):Læs også:

Test: Microsofts Office 365 versus Googles Apps

Sådan vil Microsoft og Google få dig som cloud-kunde

Cloud computing: Sådan fungerer det

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan vinder du større anerkendelse for din sikkerhedsindsats
De fleste IT-sikkerhedsansvarlige oplever undertiden, at topledelsen ikke helt forstår og anerkender de kritiske cybersikkerhedsorienterede udfordringer, virksomheden skal håndtere. Ja, man fornemmer måske endda, at situationens alvor slet ikke trænger igennem på direktionsgangen.