Artikel top billede

Google Apps vs. Office 365: Det kan de bruges til

Stadig flere virksomheder rykker deres mail-løsninger og
kontorpakker op i skyen hos enten Google eller Microsoft. Få overblikket over de to selskabers cloud-produkter.

Læs også:

Test: Microsofts Office 365 versus Googles Apps

Sådan vil Microsoft og Google få dig som cloud-kunde

Cloud computing: Sådan fungerer det

Et stort antal virksomheder vil i de kommende år skrotte deres lokale eller hostede mail-servere og i stedet satse på en cloud-løsning.

Det er hovedbudskabet i en Gartner-rapport, der blev udgivet i sidste måned. Den tager pulsen på markedet for cloud-baserede mail-løsninger, der i dag kun har tre til fire procent af det samlede marked, men ventes at udgøre omkring 20 procent i 2016 og 55 procent i 2020.

Gartner peger på, at det kun er Microsoft Exchange og Googles Gmail, der har hentet markedsandele i de senere år, mens Novell GroupWise og IBM Lotus Notes/Domino har tabt markedsandele.

Analytiker Matthew Cain skriver i rapporten, at Googles virksomhedsløsning efter fem år på markedet nu har så mange kunder, at den må betragtes som en ligeværdig konkurrent til Microsofts Exchange Online.

"Mens Gmails andel af markedet for virksomhedskunder i øjeblikket ligger på omkring en procent, har den (tjenesten, red.) næsten halvdelen af markedet for cloud-email til virksomheder," lyder det fra Matthew Cain.

Microsoft versus Google

Samtidig med Googles fremmarch har Microsoft dog også været i gang med udviklingen, og Redmond-selskabet kunne således tidligere i år lancere Office 365 med blandt andet Exchange Online.

Der er dermed lagt op til hård kamp mellem de to selskaber i de kommende år, vurderer Gartner.

"Kappestriden vil gøre det svært for andre leverandører at konkurrere direkte inden for cloud-email og collaboration," forklarer Matthew Cain i sin analyse.

Det to selskabers cloud-produkter har forskellige styrker og svagheder, og det kræver naturligvis en nærmere behovsanalyse, før du kan konkludere, hvad der er bedst for dig og din virksomhed.

Det indeholder de to løsninger

Microsofts Office 365 og Google Apps er begge cloud-løsninger, men alligevel ganske forskellige.

Mens Googles løsning er rent cloud-baseret, er det med Microsofts Office 365 meningen, at cloud-elementerne skal integreres med den traditionelle Office-pakke, som installeres lokalt.

Office 365 fra Microsoft indeholder cloud-versioner af Office, Sharepoint, Exchange og Lync - samt altså selve Office-pakken, der installeres lokalt.

Google Apps indeholder tilsvarende søgeselskabets bud på en online-kontorpakke, dokumenter, og Gmail for Business, der også indeholder unified communications-løsninger.

I tabellen herunder kan du se, hvad du helt præcist får pengene hos de to selskaber (klik på billedet for at se det i stor størrelse):

Læs også:

Test: Microsofts Office 365 versus Googles Apps

Sådan vil Microsoft og Google få dig som cloud-kunde

Cloud computing: Sådan fungerer det
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere