Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Google Apps vs. Office 365: Det kan de bruges til

Stadig flere virksomheder rykker deres mail-løsninger og
kontorpakker op i skyen hos enten Google eller Microsoft. Få overblikket over de to selskabers cloud-produkter.

Læs også:

Test: Microsofts Office 365 versus Googles Apps

Sådan vil Microsoft og Google få dig som cloud-kunde

Cloud computing: Sådan fungerer det

Et stort antal virksomheder vil i de kommende år skrotte deres lokale eller hostede mail-servere og i stedet satse på en cloud-løsning.

Det er hovedbudskabet i en Gartner-rapport, der blev udgivet i sidste måned. Den tager pulsen på markedet for cloud-baserede mail-løsninger, der i dag kun har tre til fire procent af det samlede marked, men ventes at udgøre omkring 20 procent i 2016 og 55 procent i 2020.

Gartner peger på, at det kun er Microsoft Exchange og Googles Gmail, der har hentet markedsandele i de senere år, mens Novell GroupWise og IBM Lotus Notes/Domino har tabt markedsandele.

Analytiker Matthew Cain skriver i rapporten, at Googles virksomhedsløsning efter fem år på markedet nu har så mange kunder, at den må betragtes som en ligeværdig konkurrent til Microsofts Exchange Online.

"Mens Gmails andel af markedet for virksomhedskunder i øjeblikket ligger på omkring en procent, har den (tjenesten, red.) næsten halvdelen af markedet for cloud-email til virksomheder," lyder det fra Matthew Cain.

Microsoft versus Google

Samtidig med Googles fremmarch har Microsoft dog også været i gang med udviklingen, og Redmond-selskabet kunne således tidligere i år lancere Office 365 med blandt andet Exchange Online.

Der er dermed lagt op til hård kamp mellem de to selskaber i de kommende år, vurderer Gartner.

"Kappestriden vil gøre det svært for andre leverandører at konkurrere direkte inden for cloud-email og collaboration," forklarer Matthew Cain i sin analyse.

Det to selskabers cloud-produkter har forskellige styrker og svagheder, og det kræver naturligvis en nærmere behovsanalyse, før du kan konkludere, hvad der er bedst for dig og din virksomhed.

Det indeholder de to løsninger

Microsofts Office 365 og Google Apps er begge cloud-løsninger, men alligevel ganske forskellige.

Mens Googles løsning er rent cloud-baseret, er det med Microsofts Office 365 meningen, at cloud-elementerne skal integreres med den traditionelle Office-pakke, som installeres lokalt.

Office 365 fra Microsoft indeholder cloud-versioner af Office, Sharepoint, Exchange og Lync - samt altså selve Office-pakken, der installeres lokalt.

Google Apps indeholder tilsvarende søgeselskabets bud på en online-kontorpakke, dokumenter, og Gmail for Business, der også indeholder unified communications-løsninger.

I tabellen herunder kan du se, hvad du helt præcist får pengene hos de to selskaber (klik på billedet for at se det i stor størrelse):

Læs også:

Test: Microsofts Office 365 versus Googles Apps

Sådan vil Microsoft og Google få dig som cloud-kunde

Cloud computing: Sådan fungerer det
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.