Artikel top billede

Sådan vil Microsoft og Google få dig som cloud-kunde

Krigen mellem Office 365 og Google Apps er i fuld gang. Se, hvem analysehuset IDC spår som vinderen i Danmark.

Læs også:

Office 365 - Nu må det briste eller bære for Microsoft

Sådan fungerer Microsofts Office 365 i skyen

Cloud computing: Sådan fungerer det

Microsofts lancering af Office 365 med cloud-versioner af Office, SharePoint, Exchange og Lync sparker for alvor gang i krigen om cloud-kunderne.

På markedet for online-kontorpakker og -samarbejdsløsninger er Google Microsofts primære konkurrent.

Begge virksomheder kan have fordele i forhold til hinanden, vurderer IDC-analytiker Anders Elbak.

"Der findes virksomheder, der vælger cloud, fordi det er en måde at fravælge Microsoft på. Det er ikke så stort et antal, men de findes," siger Anders Elbak og peger dermed på en Google-fordel.

Microsoft står bedst

Det ændrer dog ikke ved, at Microsoft ifølge IDC-analytikeren har fordele, der samlet set overstiger Googles.

"Det er kendte Microsoft-produkter, og de fungerer. Så selvom Googles løsning selvfølgelig også fungerer, så er det umiddelbart lettere at flytte til Microsofts cloud-løsning, fordi det ligger tættere på det, man kender i forvejen."

"Og så har Microsoft også en fordel i integrationen med de øvrige programmer som SharePoint og Lync. Selvom Google også har noget SharePoint-lignende i deres løsning, har de ikke rigtig noget at byde ind med på enterprise-niveau," lyder det fra Anders Elbak.

Med Office 365 får man blandt andet adgang til hostede versioner af SharePoint og Lync, mail i skyen i form af Exchange med 25 gigabyte lagerplads og Office Web Apps, der giver mulighed for at se og redigere dokumenter i browseren.

I modsætning til Googles cloud-løsning er det dog samtidig hensigten, at man også skal installere til traditionelle Office-pakke lokalt - den er så integreret med cloud-løsningerne.

Så selvom de to virksomheders løsninger på overfladen minder en del om hinanden, er der alligevel ganske markante forskelle, mener Anders Elbak.

Læs også:

Office 365 - Nu må det briste eller bære for Microsoft

Sådan fungerer Microsofts Office 365 i skyen

Cloud computing: Sådan fungerer det

Så stor er interessen blandt danske virksomheder

Fælles for begge virksomheder er dog, at de har gode muligheder for at sælge deres løsninger til danske virksomheder.

IDC undersøgte i maj måned cloud-stemningen i det danske erhvervsliv.

Konklusionen var, at 75 procent af virksomhederne forventer, at de om tre til fem år anvender cloud computing i et eller andet omfang.

I dag er det kun omkring 25 procent af de danske virksomheder, der anvender cloud-løsninger.

"Så generelt forventer vi, at der kommer til at ske utroligt meget på denne her front," siger Anders Elbak.

Ikke nødvendigvis penge at spare

Anders Elbak tilføjer, at Microsofts udfordring bliver at overbevise eksisterende kunder om, at de nu skal flytte til cloud-løsningen.

Selvom abonnements-modellen umiddelbart kan virke tiltalende, er den ikke nødvendigvis billigere end de nuværende betalings-modeller.

"Nogle vil kunne spare, men der vil sikkert også være nogen, der kommer frem til, at det ikke kan betale sig økonomisk," forklarer han.

"Det er dog også sjældent, at det kun er omkostningerne, der gør, at en virksomhed begynder at se på cloud. Det handler mere om fleksibilitet og om, at man betaler efter forbrug, hvilket betyder, at man undgår overraskelser."

"Man skal se cloud i en lidt bredere betragtning, og så tror jeg også, at det i mange tilfælde vil give mening," siger IDC's Anders Elbak.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere