Intel: Derfor kommer I alle til at købe ultrabooks

Paul Otellini tror på, at tynde og lette bærbare, de såkaldte ultrabooks, går en fin fremtid i møde. Det er der en bestemt grund til.

Læs også:

Fem fede ultrabooks: Så meget får du for pengene


Computerworld News Service: Intels CEO, Paul Otellini, forsvarer pc'en ved en konference, hvor han opridser sin tro på, at de såkaldte ultrabooks vil imødekomme både forbrugernes og erhvervslivets behov.

"Intel elsker pc'er," siger Otellini ved konferencen Dell World og uddyber, at pc'er "tages i en eller anden grad for givet, fordi de er så nyttige."

Tidligere i år offentliggjorde Intel en ny kategori af bærbare, de såkaldte ultrabooks, med et tyndt og let design i stil med Apples MacBook Air, der blev lanceret i 2008.

De tidlige modeller i denne kategori, hvoraf mange er uforholdsmæssigt dyre, har modtaget en del kritik fra analytikerne.

I et forsøg på at gøre ultrabooks mere prismæssigt overkommelige offentliggjorde Intel i august at ville investere i alt 1,6 milliarder kroner i virksomheder, der udvikler komponenter til ultratynde og ultralette bærbare.

"Ultratynd er i dag ultradyrt," siger Otellini. Håbet med Intel Capital Ultrabook Fund er, at prisen på komponenterne vil falde "langt hurtigere, end hvad vi ellers ville se."

Pc-salget under pres
Pc-salget har på det seneste været svagt. Nylige rapporter fra både IDC og Gartner viser, at leverancerne af pc'er ikke har opfyldt forventningerne. Pc-leverancerne er ifølge IDC øget med 3,6 procent i forhold til samme periode sidste år, mens Gartner anslår en vækst på blot 3,2 procent.

Analytikerne skyder skylden for det svage pc-salg på økonomien og på konkurrence fra tablet-pc'er.

Windows 8 forventes på hylderne til næste år, og Microsofts kommende styresystem vil ifølge Otellini blive afgørende for ultrabooks.

"Vi mener, at Windows 8 på arkitektur fra Intel, særligt på ultrabooks, vil give dig den bedste oplevelse," siger han.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Fem fede ultrabooks: Så meget får du for pengene

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.