Topchefer udskiftes på stribe - skiftetid i it-branchen

De øverste chefer for de største it-selskaber ryger ud på stribe.

IBM's beslutning om fra 1. januar 2012 at udskifte topchef Sam Palmisano med Virginia Rometty er blot den seneste i en række af markante udskiftninger af it-branchens topchefer i den seneste tid.

Mere end 900.000 it-ansatte verden over skal nemlig vænne sig til ny topchef.

Flere af verdens største it-selskaber har i de seneste måneder af forskellige grunde udskiftet deres topchefer, og som altid indvarsler en ny topchef nye tider, nye signaler og en ny måde at gøre tingene på.

IBM's udskiftning af topchefen ventes at ske uden den store bølgegang.

Det skyldes, at Palmisano bliver siddende som bestyrelsesformand, mens Virgina Rometty i mange år har siddet i IBM's øverste ledelse, hvor hun har været med til at formulere også selskabets nuværende strategi.

Det kan du læse mere om her.

IBM er målt på ansatte verdens største it-selskab med godt 420.000 medarbejdere og er med knap 3.900 ansatte i Danmark blandt Danmarks største it-virksomheder.

Død efter kræft
Den nok mest omtalte topchef-udskiftning faldt i august, da Apples mangeårige kronprins, Tim Cook, endeligt overtog det formelle ansvar for nyere tids vel nok største it-succes, Apple.

Det skete blot få måneder før den mangeårige topchef, Steve Jobs, døde af kræft 5. oktober. Det kan du læse mere om her.

Tim Cook havde inden den formelle udnævnelse i flere længere perioder fungeret som administrerende direktør for Apple, mens Steve Jobs holdt sygeorlov.

Udnævnelsen af ham var dermed ventet. Apple har godt 60.000 ansatte.

De rodede affærer
Mens udskiftningen af topcheferne i Apple og IBM således sker i god ro og orden og i perioder, hvor selskaberne er i god gænge, er det helt anden historie hos nogle af de øvrige stor-spillere.

Det gælder blandt andre mægtige HP med 325.000 ansatte, hvor den kontante fyring af topchef Leo Apotheker i september skabte bølgegang.

Leo Apotheker røg ud på bag og albuer under et år efter han tiltrådte.

Det skete efter en række meldinger, der i meget høj grad var med til at skabe forvirring og uklarhed om selskabets fremtid, ligesom HP under Leo Apotheker ikke har nået de forventede resultater.

I stedet har selskabet ansat Meg Whitman, tidligere topchef for eBay.

Hende har der været stille om siden udnævnelsen, og der hersker fortsat en del usikkerhed om HP's fremtid.

Også herhjemme har HP fået ny lokal chef, idet den administrerende direktør for den danske forretning, Keld Jersild Olsen, i sommer pludselig fratrådte under mystiske omstændigheder.

I stedet er Jakob Schou Meding bliver ansat som chef for selskabets omkring 500 ansatte i Danmark.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Muligt Apple-kup: Der er tre gode grunde til, at iPhone 12 kan blive usædvanlig billig
Apple løfter sløret for et nyt kuld af smartphones i aften. Der kan komme en mindre prisbombe iblandt dem.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.