Artikel top billede

Foto: Sem Rox.

Danske tv-seere redder TDC-regnskab

TDC oplever et fald i store dele af sin forretning.

YouSee og TDC Nordic er de to eneste forretningsenheder i TDC-koncernen, som viser fremgang i salget.
 
Det fremgår af torsdagens kvartalsregnskab fra teleselskabet.
 
Netop de to forretningsenheder bliver også fremhævet af TDC's koncernchef, Henrik Poulsen, i selskabets pressemeddelelse.
 
"Det er ganske tilfredsstillende, at vi under de givne forhold er i stand til at fortsætte koncernens solide udvikling og præsentere stærke resultater. Ikke mindst på mobil- og tv-området samt i TDC Nordic er der grund til at glæde sig over vores resultater," udtaler Henrik Poulsen.

Svenskere sender penge i kassen

I årets første tre kvartaler gik TDC Nordic, der sælger erhvervsløsninger i Skandinavien, og kabelselskabet YouSee frem med henholdsvis 10,7 og 6,8 procent i forhold til samme periode sidste år.
 
De to forretningsenheder sikrer, at TDC's omsætning lige nøjagtig er positiv. Samlet sted stiger TDC's omsætning med 0,3 procent til 19,6 milliarder kroner.
 
"Det er de steder, hvor selskabet har de bedste muligheder for at vokse," siger aktieanalytiker Morten Imsgard fra Sydbank om regnskabet.
 
YouSee, der er Danmarks klart største udbyder af kabel-tv, går ifølge analytikeren fortsat frem, fordi der hele tiden kommer nye elementer til produktet som nye filmtilbud, tv-apps og en flere muligheder for at sammensætte kabelpakker.
 
"Det er den slags små tiltag, som hele tiden er med til at accelelerere det momentum, som TDC har som den suveræne tv-udbyder i Danmark. Det stiller selskabet i en position, hvor selskabet kan knuse de andre konkurrenter i markedet," forklarer analytikeren.
 
Udover YouSee tilbyder TDC også tv over bredbånd på telefonnettet såvel som fibernetter i hovedstadsregionen.

TDC Nordic, der også går frem, har under den nuværende koncerndirektør Jens Munch-Hansen vist fremgang over en længere periode.

I årets første tre kvartaler er det især Sverige, der trækker divisionen frem. Netop Sverige er kommet bedre ud af finanskrisen end Danmark.
 
Mobilkrig har sin pris
Driftsresultatet (EBITDA) for koncernen går en anelse mere frem og stiger 1,5 procent. Her er det ligeledes TDC Nordic og YouSee, der præsterer de højeste vækstrater.
 
"Indtjeningen er bedre end jeg og markedet forventede, og det er blandt andet YouSee, som udviser en rigtig fin indtjening i det her kvartal, og det er med til at løfte det," fortæller Morten Imsgard.
 
Den eneste forretningsenhed, der oplever et fald i driftsresultatet er TDC Privat, som har været hårdt ramt af den efterhånden afsluttede priskrig på mobilmarkedet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere