Artikel top billede

HP ombestemmer sig igen: På vej med ny tablet-pc

Vi troede egentlig, at HP var færdig med tablet-computere. Men nu lancerer selskabet en helt ny model.

HP præsenterer torsdag en ny tablet, der målrettet henvender sig til erhvervslivet. HP selv kalder den "en mini-notebook uden fysisk tastatur".

Lanceringen kommer, efter at HP for ikke lang tid siden lagde milliard-tablet-satsningen TouchPad i graven ganske kort tid efter lanceringen, for derefter alligevel at udskyde begravelsen.

Trods tidligere tiders uheldige tablet-episoder tror HP fuldt og fast på, at selskabet denne gang har fat i den lange ende.

Den nye tablet-computer er kreeret til at opfylde de ønsker, som HP har modtaget fra forskellige virksomheder gennem tiden, og den skulle derfor matche virksomhedernes behov for en decideret notebook, når det skal være virkelig mobilt.

Problemfri synkronisering

WebOS er aflivet, men der er også en anden grund til, at HP igen holder i hånd med Microsoft. Muligheden for problemfrit at kunne synkronisere indholdet fra arbejds-pc'en med tabletten er et nøgleord, når den skal bruges i erhvervslivet.

Selv om tabletten også sagtens vil kunne benyttes af private forbrugere, så er den målrettet erhvervslivet. Som HP selv udtrykker det, så "dækker Android og iPad consumer-behovet udmærket."

Det kunne med andre ord godt tyde på, at HP bevidst vælger at blande sig helt uden om den banehalvdel, efter de hidtil manglende succesoplevelser på området.

Hvad har den at byde på?

Når vi skal blive lidt mere tekniske og kigge på indmaden, så kommer tabletten her med en Atom-processor og SSD-hukommelse på 264 gigabyte. Styresystemet er Windows 7 Pro.

Hvad en del af de kendte tablets mangler, er en USB-port i fuld størrelse. Der er en port på siden af modellen her, og så er der yderligere et par porte på det medfølgende stativ samt en HDMI-port. Skærmen er på 8,9 tommer, og hele herligheden vejer lige over 500 gram.

I pakken medfølger desuden også et lille stik, som i den ene ende har et USB-hanstik og i den anden ende et internet-hunstik. Det betyder, at du kan tilslutte et internetkabel, selvom der naturligvis også er WiFi og Bluetooth i tabletten.

Skulle man have en hang til at betjene touch-skærme med en pen, så følger en sådan også med. Men da vi kort fik lov at røre den, virkede skærmens reaktionsevne også upåklageligt med almindelig finger-betjening.

Om Windows 7 fungerer som touch-baseret styresystem, er en smagssag. Hvis du er vant til intuitive styresystemer, der er udviklet til touch-betjening som Android eller iOS, så virker Windows 7 en smule specielt at navigere rundt i ved hjælp af touch. Det er langt mindre intuitivt end førnævnte systemer, men det er muligt, man kan vænne sig til det.

HP forcenter, at en fremtidig version af tabletten vil blive leveret med Windows 8.

Om det betyder, at HP denne gang bliver på tablet-markedet, vil tiden vise.

Læs også:
HP helt bimmelim: Sejler forvirret rundt i øst og vest

HP dropper TouchPad - milliarder ud med badevandet

HP fortryder: Vil pludselig bygge flere TouchPads

Overblik: HP vil droppe pc'erne - her er vejen frem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?