Artikel top billede

Ultrabook'en kommer - så meget vil du få for pengene

Snart vil nye, superslanke ultrabooks blive langet over diskene i ét væk. Se her, hvad du vil kunne få for pengene.

Læs også:
En sværm af ultrabooks er klar til at knuse Macbooks Air

Fem fede ultrabooks: Så meget for du for pengene

Derfor kan ultrabook'en ende med at floppe

Pc-industriens nyeste kæledægge, de såkaldte ultrabooks, er kommet yderst fornuftigt fra start.

De slanke, yde-stærke maskiner, som Intel er initiativtager til med blandt andet en særlig ultrabook-fond, kommer til at sælge ganske godt i de kommende år.

Det mener i hvert fald analytikerne hos iSuppli, der udgiver rapporter om hardware-markederne.

iSuppli mener, at ultrabooks vil udgøre mere end 40 procent af alle bærbare computere, der sælges på verdensplan i 2015.

I hård konkurrence med tablet-pc'en

Produktkategorien, der først nu er ved at blive introduceret til forbrugerne, udgør ved udgangen af 2011 formentlig blot to procent af markedet, mener iSuppli.

Allerede næste år vil andelen dog være steget til 13 procent, i 2013 vil den være 28 procent, i 2014 38 procent - inden den når de 40 procent i 2015.

Det interessante er, at ultrabook'en rammer markedet, mens en anden populær produktkategori, tablet-pc'en, allerede rider på lidt af en bølge.

Ifølge iSuppli-rapporten er nøglen til at kunne komme med et modsvar til tablet-pc'ens fremmarch netop, at de bærbare computere skal blive mere sexede og appellerende til forbrugerne.

Det ved pc-producenterne, og det er en af de afgørende grunde til, at de fleste af dem allerede er godt i gang med ultrabook-investeringerne.

Sådan ser en ultrabook ud

Det er Intel, der har sparket gang i ultrabook-kategorien med halvanden milliard kroner i en særlig ultrabook-fond og de nærmere produkt-krav, pc-producenterne skal leve op til for at deres produkter må kaldes ultrabooks.

Kravene er blandt andet, at maskinerne maksimalt må være 21 millimeter tykke - og ofte vil de endda være markant tyndere.

Opstartstiden er ultra-kort - helt ned til omkring syv sekunder.

Det lader sig gøre ved hjælp af Intel Rapid Start Technology. Ultrabook'en er som en tablet-pc i stand til at vågne på et øjeblik.

Batteritiden er minimum fem timer, og nogle produkter vil kunne levere op til otte timer.

Mest interessant er det måske, at det er meningen, at prisen maksimalt skal være på 1.000 dollars for en ultrabook.

De første produkter, der er er blevet lanceret, overholder dog ikke helt dette mål - og amerikanske priser kan som bekendt  sjældent konveres direkte til danske kroner. Herhjemme vil prisen være noget højere.

Intel har meldt klart ud, at det er målet, at 40 procent af de forbruger-bærbare, der sælges på verdensplan ved udgangen af 2012, skal være ultrabooks.

Læs også:
En sværm af ultrabooks er klar til at knuse Macbooks Air

Fem fede ultrabooks: Så meget for du for pengene

Derfor kan ultrabook'en ende med at floppe
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere