Artikel top billede

SAP-topchef: Her er vores tre store satsninger

Madrid: SAP har tre klare budskaber til de 10.000 deltagere, der lige nu er samlet til årets europæiske udgave af SAP's megaevent Sapphire.

Madrid: Det var ikke som ventet CEO Jim Hagemann Snabe, som tog scenen først på årets europæiske Sapphire, men i stedet The Ususal Suspects-skuespiller Gabriel Byrne.

Han talte til de 10.000 tilhørere i konferencecenterets gigantiske auditorium om innovationshastighed, produktivitet, mobilitet, in-memory teknologi og automatiserede supply chains, med samme drama, som havde han stået og reciteret Shakespeare.

Da Snabe gik på, var buskabet imidlertid klart og tydeligt: SAP's fremtid handler om mobilitet, in-memory teknologi og cloud.

Når det kommer til cloud, hedder SAP's bud Business by Design. Tanken er, at hele virksomheden skal kunne køres fra skyen.

Det vil SAP med cloud

"Der er mange forståelser af, hvad Cloud er. For SAP handler cloud om enkelthed. Ingen infrastruktur, ingen software-installationer on premise. Det er cloud for SAP." 

Foreløbig er Business by Design kun lanceret i 10 lande og er endnu ikke nået til Norden, men det skulle ifølge Snabe være på vej.

"Vi tror på produktet til de mindre markeder, blandt andet til datterselskaber til store virksomheder, men vi har gerne villet bevise for verden først, at det kan lade sig gøre at køre forretningen i skyen, og du kommer til at se en øget hastighed i udrulningen af Business by Design."

In-memory computing

Fra scenen blev cloud efterfulgt af det store dyr i åbenbaringen: In-memory computing, hvor lagring og databehandling sker i den direkte hukommelse og ikke fra diske.

Det giver blandt andet mulighed for realtids dataanalyse langt hurtigere end tidligere. SAP's satsning her hedder Hana, og fra scenen annoncerede Snabe blandt andet en række in-memory acceleratorer til eksisterende Business Suite-applikationer, herunder til dækningsbidrags-analyse, der er en af de beregninger, som i store virksomheder er ekstremt tidskrævende.

"Mængden af data eksploderer til en grad, hvor der næsten er tale om forurening. Men hvad hvis vi kan analysere det i realtid, se behov i markedet før konkurrenterne og lave realtids-risikoanalyser i bankerne?"

Alt skal være mobilt

Også mobiltet er en klar satsning for virksomheden og det sidste af de tre innovationsområder.

Her præsenterede Snabe den ny lancerede App Store kopi - SAP Store - til download af mobile applikationer, som SAP siden købet af Sybase og ikke mindst Sybases Unwired platform har lanceret 30 stykker af. Oven i det kommer de mere end 200 applikationer, der er skabt i virksomhedens partnerunivers.

"Mobilitet handler ikke bare om at udstyre arbejdsstyrken med nye mobile enheder og mobil adgang til systemerne."

"Det handler om at kunne se perspektivet og innovationsmulighederne i, at du som virksomhed nu har mulighed for at nå og interagere med 75 procent af de syv milliarder mennesker, vi er i verden. Alle dem, der har en mobiltelefon," var blandt de afsluttende ord fra Jim Hagemann Snabe.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Salesforce åbner europæisk supercloud: Vil holde al data i Europa - her bliver den nye løsning først tilgængelig
Salesforce er på vej med europæisk cloud-løsning, der skal holde alle data på europæisk jord. Selskabet begynder at udrulle løsningen om få måneder. Om et år vil seks europæiske lande være dækket.
Computerworld
Ny rekord: Her er elbilen med den længste rækkevidde / Få timer til at Apple er klar med ny iOS 15 / Teslas vilde model S Plaid sætter fantomtid på hæderkronet bane
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Undgå nedbrud når der kommer opdateringer til din Dynamics 365
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.